Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 09:56

Συγχαρητήρια Γιάννη Δραγασάκη στον Πέτρο Τατούλη για πρωτοβουλίες της Περιφέρειας

ΙΔΡΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 
Με την έγκριση και υποστήριξη της κυβέρνησης προχωράει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου στο εγχείρημα της ίδρυσης περιφερειακής τράπεζας, με πρότυπο την αντίστοιχη γερμανική Sparkassen. Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου από το γραφείο του ίδιου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη…

Στο ίδιο δελτίο γίνεται αναφορά και στην προσπάθεια της Περιφέρειας, σε συνεργασία με την Κινεζική περιφέρεια Γκουιζό, για τη δημιουργία ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού κέντρου στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής: “Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen. Η πλειοψηφία των μετοχών του περιφερειακού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα ανήκει στην περιφερειακή αρχή και στο μετοχικό του κεφάλαιο θα μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι φορείς, νομικά και φυσικά πρόσωπα. Σκοπός της τράπεζας θα είναι η παροχή δανείων με κύριο στόχο την ενίσχυση των ΜμΕ και γενικότερα η περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε επίσης τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Γκουϊζό (Guizhou) στην Κίνα, με στόχο τη δημιουργία ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού κέντρου στην Τρίπολη.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας συνεχάρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις σημαντικές πρωτοβουλίες. Σε ότι αφορά ειδικότερα τη πρωτοβουλία για την ίδρυση του νέου περιφερειακού πιστωτικού ιδρύματος ο κ. Δραγασάκης δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις”.