Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 15:17

Ποινική δίωξη για την παρακολούθηση της Ελένης Αλειφέρη άσκησε η εισαγγελέας

ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 
Ποινική δίωξη για το κακούργημα της αθέμιτης παρακολούθησης σε βάρος της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, άσκησε η εισαγγελέας της Καλαμάτας, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια. Από την ποινική δίωξη θα εξειδικευτούν τόσο η τέλεση της κακουργηματικής πράξης όσο και το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που την έχουν διενεργήσει. Με ανακοίνωσή της η Ελένη Αλειφέρη τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή “δεν επιβεβαιώνει τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή” που προσπάθησαν να “αντιστρέψουν την αλήθεια”, ενώ καλεί “όσους δημόσια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις εξυβριστικές και δυσφημιστικές για εμένα να ανακαλέσουν, να ανασκευάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους”...

Με την εξέλιξη αυτή διατηρούνται, αν δεν τονίζονται, οι σκιές για το τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ μάλιστα ξεκινάει και η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της άνοιξης του 2019.

Σε γραπτή της δήλωση η Ελένη Αλειφέρη σημειώνει σχετικά: “Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολούθησης του γραφείου μου μέσω εγκατεστημένου «κοριού», θεσμικά και υπεύθυνα,   ενημερώνω με την ανακοίνωσή μου αυτή, ότι μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Ασφάλεια Καλαμάτας, η κ Εισαγγελέας Πλημ/κων άσκησε ποινική δίωξη για την κακουργηματική πράξη της αθέμιτης παρακολούθησης, κατ’ αρθ.370Α και παρήγγειλε κύρια ανάκριση, διαβιβάζοντας τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή. Αυτό που απομένει είναι η αποκάλυψη των δραστών.

Όπως έχω δηλώσει σέβομαι και θα συνεχίσω να σέβομαι το απόρρητο της διαδικασίας που επιβάλλουν οι νόμοι.

Όμως αυτή η εξέλιξη αυτονόητο είναι ότι δεν επιβεβαιώνει τον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, που μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να αντιστρέψουν την αλήθεια και την πραγματικότητα της δικής μου καταγγελίας.

Εγώ καλώ και πάλι όλους όσους δημόσια τοποθετήθηκαν με ανακοινώσεις εξυβριστικές και δυσφημιστικές για εμένα να ανακαλέσουν, να ανασκευάσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Αυτό επιβάλλει o στοιχειώδης  σεβασμός στη θεσμική θέση που υπηρετούν αλλά και η δημοκρατική  λειτουργία, η πολιτική λογική και η ηθική.

Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, τίθεται, ακόμα και για εκείνους που ήθελαν να τοποθετούνται διαφορετικά, μια ευκρινής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη γνώση και στη  παραπλάνηση.

Η δική μου καταγγελία έφερε την αποκάλυψη αυτής της αθλιότητας που ελάμβανε χώρα μέσα στη δομή της Περιφέρειάς μας και αυτό είναι μια πρόκληση για όλους. Δίδει τη δυνατότητα  να κάνουν τις επιλογές τους και να τοποθετηθούν. Από την τοποθέτηση καθενός πλέον θα διαφανεί, ποιοι επιλέγουν να ταυτισθούν με τη συγκάλυψη της αθλιότητας, ποιοι με υστεροβουλία - απρόσφορη όμως-  πάλι θα σιωπήσουν ……. υπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς. Όμως η στάση του καθενός μας σε ένα τέτοιο θέμα δεν κρίνεται μόνο στον ούτως ή άλλως πρόσκαιρο πολιτικό μας βίο.

Σε αντίθεση με την επίσημη και ανώτατη έκφραση της Περιφέρειας, οι πολίτες  στο σύνολό τους έχουν ήδη επιλέξει την καταδίκη της αθλιότητας και το προσλαμβάνω αυτό καθημερινά".