Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 16:32

Έχει πέσει στο κενό “το φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη” επιμένει η περιφερειακή αρχή

“ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ” 
Για «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη» μιλάει η περιφερειάρχη αρχή Πελοποννήσου, απαντώντας στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, που προηγουμένως είχε ανακοινώσει την άσκηση ποινικής δίωξης από την εισαγγελέα Καλαμάτας για την κακουργηματική πράξη της αθέμιτης παρακολούθησής της. Η περιφερειακή αρχή, η οποία έχει υποστηρίξει ότι στο γραφείο της Ελένης Αλειφέρη αυτό που βρέθηκε ήταν ένας παλιός, οξειδωμένος κοριός ίσως από την εποχή του Δημήτρη Δράκου, κρίνει την άσκηση της ποινικής δίωξης ως “νόμιμη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης”...

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, με τίτλο “Το Βασίλειο της Δανιμαρκίας … και η αργόμισθη Αλειφέρη”, σημειώνονται με αφορμή την ανακοίνωση της Ελένης Αλειφέρη τα εξής: “Η αργόμισθη κατ’ απονομή αντιπεριφερειάρχης κα Αλειφέρη με τη σημερινή της ανακοίνωση εκφράζει την αγωνιώδη της προσπάθεια να εμπλέξει τη νόμιμη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης με την πολιτική επιβίωσή της, καταφεύγοντας σε μια ανοίκεια και ανερμάτιστη επίθεση προς την περιφερειακή αρχή.
Είναι προφανές ότι ο μόνος στόχος της επίθεσης του «συστήματος Αλειφέρη» είναι να κρατήσει πάση θυσία την καρέκλα της.
Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι μοναδικός της στόχος είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην περιφερειακή αρχή, καθώς αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για την ουσία, μεταχειριζόμενη το απόρρητο της διαδικασίας κατά πώς τη βολεύει, υποπίπτοντας σε θεσμικές αντινομίες.
Πέραν τούτου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε ότι αφορά το σεβασμό της για τη δημοκρατική λειτουργία, καθώς αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη.
Θυμηδία προκαλεί τέλος η παταγώδης αποτυχία της να τεκμηριώσει νομικά τους ισχυρισμούς της, αγγίζοντας τα όρια της γελοιότητας, μη σεβόμενη τη θεσμική λειτουργία των δικαστικών αρχών.
Το «φιάσκο του κοριού του συστήματος Αλειφέρη» είναι προφανές ότι έχει πέσει στο κενό.