Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 20:18

Πρότυπο campus ατόμων με αναπηρίες στο στρατόπεδο, προτείνει ο Τατούλης στον Καμμένο

ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
“Σε εξαιρετικό κλίμα”, όπως υπογραμμίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έγινε η συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με θέμα την αξιοποίηση των στρατοπέδων της Πελοποννήσου στα οποία θα σταματήσουν να λειτουργούν στρατιωτικές μονάδες. Σε ό,τι αφορά το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης πρότεινε να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια για τη δημιουργία πρότυπου campus ατόμων με ειδικές ανάγκες, όπως έχει προτείνει και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος…

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια σχετικό δελτίο Τύπου, “σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε την πάγια άποψη της περιφερειακής αρχής για την αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών, σύμφωνα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της.

Εξετάστηκε η δυνατότητα παραχώρησης στην Περιφέρεια τμήματος του στρατοπέδου Κορίνθου «Καλογερογιάννη», με σκοπό την αξιοποίησή του.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρότεινε επίσης την παραχώρηση τμήματος του στρατοπέδου Καλαμάτας «Παπαφλέσσα» στην Περιφέρεια με σκοπό τη δημιουργία πρότυπου campus Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα όλων των συλλόγων και της ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκφράστηκε θετικά για το σχεδιασμό του Περιφερειάρχη και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου άμεσα να επεξεργαστούν τα αιτήματα αυτά”.