Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 06:29

Ο Βασ. Μιχαλολιάκος φαίνεται ότι επικρατεί του Παν. Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, πρώην δήμαρχος Πειραιά και παλιότερα βουλευτής της Ν.Δ. και υφυπουργός Άμυνας, φαίνεται αυτή τη στιγμή ως ο επικρατέστερος για το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, συνεχίζει να “παίζει δυνατά”, όμως οι προϋποθέσεις που βάζει φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εκπληρωθούν από τη Νέα Δημοκρατία…

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το καθοριστικό στοιχείο που φέρνει τον Βασίλη Μιχαλολιάκο πιο κοντά στο χρίσμα της Ν.Δ. έναντι του Παναγιώτη Νίκα, είναι ότι ο πρώτος θα δώσει την εκλογική μάχη χωρίς να χρειάζεται χρήματα από το κόμμα, καθώς αναλαμβάνει ο ίδιος όλα τα προεκλογικά έξοδα, ενώ αντίθετα ο Παναγιώτης Νίκας έχει βάλει ως προϋπόθεση και τη συμμετοχή του κόμματος στα έξοδα και μάλιστα σε ύψος που δεν είναι ευκαταφρόνητο, για ένα κόμμα μάλιστα με υψηλές οικονομικές υποχρεώσεις σε τράπεζες.

Πέραν αυτού, θεωρείται ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, λόγω της πολιτικής του δραστηριότητας στην κεντρική πολιτική σκηνή, είναι περισσότερο αναγνωρίσιμο πρόσωπο απ’ ότι ο Παναγιώτης Νίκας και επιπλέον εκτιμάται ότι μπορεί να συσπειρώσει σε μεγαλύτερο βαθμό τους “δεξιούς-δεξιούς” ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γιατί όσο ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή κατατασσόταν στον χάρτη με τους “σκληρούς δεξιούς”.

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Νίκας έχει μακρόχρονη στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ γνωρίζει, από τη μακρόχρονη θητεία του ως δήμαρχος Καλαμάτας αλλά και από τη θητεία του ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, το πολιτικό τοπίο και τα προβλήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολύ καλύτερα από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Η επιλογή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμη δεν έχει γίνει όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εργάζεται για να ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στ.Μ.