Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 20:48

Βγήκαν και πάλι μαχαίρια στο Κίνημα Αλλαγής για τον Πέτρο Τατούλη

Τάσος Αποστολόπουλος, Πέτρος Τατούλης, Γιάννης Αργυράκης Τάσος Αποστολόπουλος, Πέτρος Τατούλης, Γιάννης Αργυράκης

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΩΝΗ 
Αγριεύει και παίρνει δημόσιες διαστάσεις ο “εμφύλιος πόλεμος” στο Κίνημα Αλλαγής στην Πελοπόννησο, για το αν πρέπει το κόμμα να στηρίξει και πάλι τον Πέτρο Τατούλη ή να κατεβάσει αυτόνομο συνδυασμό ή ακόμη και να αφήσει τα μέλη του να επιλέξουν ελεύθερα. Ο Τάσος Αποστολόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, εξαπέλυσε από μέσο κοινωνικής δικτύωσης σφοδρή επίθεση στο μέλος του ίδιου κόμματος, Γιάννη Αργυράκη, πρώην δήμαρχο Αρφαρών, ο οποίος περιγράφει ως θετικό το έργο του Πέτρου Τατούλη και ουσιαστικά προτείνει στο Κίνημα Αλλαγής να τον στηρίξει στις εκλογές που πλησιάζουν, δεδομένου μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ τον στήριξε και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Στη σύγκρουση παρενέβη ο αναπληρωτής γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία, Αντώνης Τσώνης, ο οποίος με άρθρο του καλεί τα στελέχη του κόμματος να έχουν αυτοσυγκράτηση, να μη ρίχνουν νερό στο μύλο της εσωστρέφειας και να μην υπονομεύουν τελικά την προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ να καταστεί ο τρίτος μεγάλος πόλος στο πολιτικό σύστημα της χώρας...

Τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάννης Αργυράκης αρθρογράφησε στον τοπικό Τύπο για την υποψηφιότητα Τατούλη και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, γράφοντας συγκεκριμένα τα εξής:

“Είναι γνωστό ότι με το ν.3852/2010 η αυτοδυναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου θέσπισε τον Καλλικράτη και για πρώτη φορά την αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ομόφωνα η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έδωσε 12 χρίσματα στις αντίστοιχες αιρετές Περιφέρειες και για την Πελοπόννησο, την στήριξη της στον ανεξάρτητο συνδυασμό ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ.
Από αυτούς στις εκλογές του 2010 εξελέγησαν οι περισσότεροι, ανάμεσα τους και ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ, κατακτώντας μάλιστα την προεδρία της ΕΝΠΕ με τον Γ. Σγουρό.
Στις εκλογές του 2014 επανεξελέγησαν μόνον οι Κατσιφάρας στην Δυτική Ελλάδα, ο Αρναουτάκης στην Κρήτη και ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ στην Πελοπόννησο, ο οποίος παρά την στήριξη που είχε από την ΝΔ του Σαμαρά, εξακολούθησε να απολαμβάνει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των βουλευτών και στελεχών του, παρά την έντονη προσπάθεια του συνδυασμού του Γιώργου Δέδε να πάρει αυτός την στήριξη τους. Η μετέπειτα βέβαια πορεία του να παραιτηθεί από Π.Σ. και να γίνει γεν. γραμματέας στο ΥΠΕΧΩΔΕ δικαίωσε αυτούς που του αρνήθηκαν την στήριξη.
Σήμερα εν όψει των περιφερειακών εκλογών του 2019, το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ως κεντρική επιλογή και σωστά, εχει την αυτόνομη κάθοδο σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Μια εκεί που έχεις εκλεγμένους δικούς σου η συνεργαζόμενους Περιφερειάρχες και μια εκεί που είναι στην αντιπολίτευση. Και εκεί βέβαια που δεν έχεις Περιφερειάρχες, είναι εύκολο και ψάχνεις για αυτόνομη κάθοδο είτε με τα παλιά είτε με νέα πρόσωπα.
Είπαμε παραπάνω ότι από τους Περιφερειάρχες που στήριξε το ΠΑΣΟΚ το 2010, εξακολουθούν να υπάρχουν οι Κατσιφάρας Αρναουτάκης και Τατουλης.
Και για μεν τους δύο πρώτους το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει καταλήξει και σωστά, στην επαναστηριξη τους, ανεξάρτητα αν σήμερα δηλώνει ότι θα τους στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον Τατούλη που ειδικά μόνον αυτον στήριξε το 2010 ως ανεξάρτητο υποψήφιο, φαίνεται ότι υπάρχει σιωπηρή απόρριψη της στήριξης του, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία αποτίμηση της τότε επιλογής μας.
Με μια πλειάδα συντρόφων Π.Σ. την πρώτη θητεία και με ένα μειωμένο για ευνόητους λόγους αλλα αξιόλογο αριθμό και στην τωρινή θητεια, η παράταξη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και ο Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ, έχει να επιδείξει ένα αξιόλογο έργο, το οποίο στο ενδεχόμενο της μη στήριξης του, το απεμπολουμε χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο.
Ιδιαίτερα αυτήν την συγκυρία που για κάποιους δικούς της λόγους, η ΝΔ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την στήριξη της που είχε δώσει το 2014 στον Τατουλη. Και μόνο αυτό το γεγονός είναι ένας επιπλέον λόγος, να συνεχισθεί η στήριξη προς τον νυν Περιφερειαρχη, η οποία ξεκίνησε από το 2010, όταν η ΝΔ είχε υποψήφιο τον Δημήτρη Δρακο.
Θεωρώ οτι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ πρέπει να κάνει την αποτίμηση της συνεργασίας που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια από το 2010 με την Περιφερειακή αρχή του Π. Τατουλη, η οποία κατά την γνώμη μου στο ισοζύγιο της είναι θετικό.
Πέρα από τις θεσμικές θέσεις που κατέχουν ως αντιπεριφερειάρχες και πρόεδροι ΠΕ.ΣΥ. μέλη και στελέχη μας, το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του 2015 δείχνει την θετική συμβολή της Περιφέρειας μας στο αποτέλεσμα της εκλογής των τριών βουλευτών σε όλες τις τριεδρικες εκλογικές περιφερειες της Πελοποννήσου (Αργολίδα Αρκαδία Λακωνία), τις οποίες ως γνωστόν τις κερδίζουν τα τρία πρώτα κόμματα του Νομου. Η επιτυχία αυτή ήταν τυχαία; Δεν νομίζω για όσους τουλάχιστον ξέρουν από πολιτική.
Όσον αφορά τους άλλους δύο Νομους Κορινθία και Μεσσηνία, από το 2012 μέχρι και σήμερα, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥΜ δεν έχει βουλευτή και η μόνη πολιτική θεσμική αναφορά του είναι η Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού.
Ειδικά για εμάς τους Μεσσήνιους, που όλοι οι Δήμοι πρόσκεινται στη ΝΔ (πλην του Δήμου Μεσσήνης στην τρέχουσα μόνο θητεία), η μοναδική θεσμική αναφορά των φίλων μας στην Μεσσηνια, ήταν η αιρετη Περιφέρεια με τις δομές της και τα στελέχη μας σε αυτήν, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Εν κατακλείδι θεωρώ ότι το θέμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη στη Πελοπόννησο, πρέπει να εξετασθεί ως συνέχεια του 2010 με τα γνωστά κατά την γνώμη μου θετικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα.
Αυτονόητο νομίζω είναι και πιστεύω ότι θα πραγματοποιηθεί σύντομα, μια συνάντηση των στελεχών μας που από το 2010 συνεργάζονται με τον Πέτρο Τατουλη και της ηγεσίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, πριν καταλήξουν στην τελική τους απόφαση για την Πελοπόννησο”.

ΤΑΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του Τάσου Αποστολόπουλου και τη σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιάννη Αργυράκη, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αυτή έχει ως εξής: «Απύθμενο θράσος! Να δηλώνεις κολλητός του Παπανδρέου χωρίς αυτός να σε ξέρει… Να υπερασπίζεσαι τον Τατούλη μέχρι θανάτου…Να ισχυρίζεσαι στις συζητήσεις ότι είναι ορθό η κόρη να είναι υποψήφια με τη ΝΔ και ο μπαμπάς να στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής… Να κατέχεις διορισμένη κορυφαία θέση που χειρίζεται τα σημαντικότερα αναπτυξιακά θέματα στην Πελοπόννησο… Να παίρνεις και τα εργάκια σου χωρίς να διαθέτεις ούτε κασμά… Μα πάνω απ΄ όλα να θέλεις να επιβάλεις στον κόσμο της κεντροαριστεράς τους εκλεκτούς σου στην αυτοδιοίκηση για να διατηρήσεις την καρέκλα σου… Αυτό λέγεται απύθμενο θράσος».

Είναι φανερό ότι το Κίνημα Αλλαγής και αυτή τη φορά δεν οδεύει συντεταγμένο στη διαδικασία επιλογής του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και είναι βέβαιο ότι θα διχαστεί και πάλι, γιατί όποια και αν είναι η τελική απόφαση του κόμματος, ένα ποσοστό μελών και ψηφοφόρων δεν υπάρχει περίπτωση να μη συνεχίσουν να στηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη, ενώ, αντίθετα, επίσης ένα ποσοστό μελών και ψηφοφόρων σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να στηρίξει και να δώσει ψήφο στον περιφερειάρχη.

Στ.Μ.