Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 15:34

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε πολιτικά αξιοπρεπείς, δεν ζητήσαμε ποτέ κομματικό δεκανίκι

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΜΑ 
Τη βεβαιότητά του ότι ο συνδυασμός του θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές και θα εκλεγεί ξανά περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Καλαμάτας, πλαισιωμένος από τις θεματικές αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα και παρουσία Μέσων Ενημέρωσης και από τους υπόλοιπους Νομούς...

Ο Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι κατεβαίνει και σε αυτές τις εκλογές ανεξάρτητος, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και τονίζοντας ότι τα κόμματα, με τον τρόπο που λειτουργούν, επιτείνουν τη κρίση του πολιτικού συστήματος της χώρας. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι δεν έχει μιλήσει για την υποψηφιότητά του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε όμως ότι ο συγκεκριμένος θέλει υποψηφίους που να είναι διαθέσιμοι να υλοποιήσουν το δικό του σχεδιασμό και όχι μια αυτοδιοικητική πολιτική. “Ούτε ρούπι” πίσω, είπε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατούλης ότι θα κάνει από την ανεξάρτητη πολιτική που εφαρμόζει από το 2010.

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε πολλές και αιχμηρές αναφορές κατά του συνυποψηφίου του στην Περιφέρεια με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα αλλά και κατά του έτερου συνυποψηφίου του με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι το έργο της περιφερειακής του αρχής σε όλους τους τομείς είναι αναμφισβήτητο και μίλησε χαρακτηριστικά για επιπλέον χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει, όπως τα 75.000.000 ευρώ για την ασφάλεια του οδικού συστήματος της χώρας, για τους ρυθμούς υλοποίησης του ΕΣΠΑ, το οποίο τόνισε ότι έχει ήδη κινητοποιηθεί στο 90% του συνόλου του, για προσκλήσεις έργων που θα βγουν μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, για την περιφερειακή τράπεζα που πρόκειται να συσταθεί και θα είναι το παράδειγμα και για τις υπόλοιπες περιφερειακές τράπεζες της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τη μη στήριξή του από τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μάη του 2019 ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι ποτέ δεν ζήτησε χρίσμα ή στήριξη από κόμματα, ούτε για τις εκλογές που έρχονται ούτε στις εκλογές του 2010 ή του 2014. Μάλιστα για τις εκλογές του 2014 υπενθύμισε ότι ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει λέγοντας ότι αναγνωρίζει το έργο του. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε στο περιβάλλον του και άτομα τα οποία είχε μεγαλώσει πολιτικά, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο Πέτρος Τατούλης, τα οποία είχαν ακραία συμπεριφορά και δεν μπορούσαν να ανεχτούν ότι “δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου”. Επιπλέον ο Πέτρος Τατούλης μίλησε και για “αρρωστημένο περίγυρο” αναφερόμενος και στον βουλευτή και πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη, για τον οποίο ανέφερε ότι επιχείρησε να στρέψει τον κομματικό μηχανισμό εναντίον του.

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στα έργα του τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, γιατί άνοιξε το δρόμο ώστε να προχωρήσουν ανάλογα έργα και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Πρόσθεσε ότι αυτό το έργο θα παίξει και βαρύνοντα λόγο για την επιλογή που θα κάνουν οι Πελοποννήσιοι στις εκλογές του 2019.

Στ.Μ.