Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 17:59

Ντίνα Νικολάκου: Να απαντήσει επί της ουσίας ο Παναγιώτης Νίκας για τα σκουπίδια στον Ταΰγετο

ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΗΘΙΚΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Αντί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας στον Ταΰγετο, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, συνεχίζει να υποκρίνεται και να συκοφαντεί ηθικά τον περιφερειάρχη, απάντησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου…

Είναι η απάντηση της Ντίνας Νικολάκου στις δηλώσεις που έκανε χθες ο Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στις προχθεσινές δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη. Η απάντησή της έχει ως εξής: «Για ακόμα μία φορά ο κ. Νίκας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα δημόσια ερωτήματα που έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου της Καλαμάτας στον Ταΰγετο.

Με επιθέσεις και αντιφατικές απόψεις προσπαθεί ματαίως να μεταφέρει τη συζήτηση μακριά από τις δικές του ευθύνες.

Παρότι γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνεπής στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι Καλαματιανοί πολίτες στάθηκε πάντα αρωγός στα προβλήματά τους, ο κ. Νίκας επιδεικνύοντας πολιτική μικροψυχία «ανέμιζε» πρωτόδικη δικαστική απόφαση για το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος και τον Περιφερειάρχη, η οποία ωστόσο αφορά θέμα εντελώς διαφορετικό με αυτό που ο ίδιος καλείται να απαντήσει.

Η πολιτική του υποκρισία για δήθεν πολιτικό πολιτισμό και αβροφροσύνες, την ίδια στιγμή που ο ίδιος προσπαθεί με υπονοούμενα να συκοφαντήσει ηθικά τον Πέτρο Τατούλη και μάλιστα απαξιώνει πολιτικά τον θεσμικό ρόλο του Περιφερειάρχη σε «απλό συντονιστή» και υποχείριο κομματικού φορέα, αναδεικνύει μια κατάπτυστη παλαιοκομματική πρακτική εσωστρέφειας και οπισθοδρόμησης.

Η αυτοδιοίκηση και ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας δεν εξαρτούν την ύπαρξή τους, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους από καμία κομματική παρέα. Οφείλει μάλιστα να γνωρίζει ότι η ΕΝΠΕ έχει θέσει ως διακύβευμα την Περιφερειακή Διακυβέρνηση”.