Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 19:09

Ο αυτοκινητόδρομος έκοψε την πρόσβαση αγροτών στα χωράφια τους

Ο κόμβος του κλάδου Σπερχογείας-Μεσσήνης Ο κόμβος του κλάδου Σπερχογείας-Μεσσήνης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Τον διευθυντή του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, Γιάννη Καρνέση, περιμένει την άλλη εβδομάδα στην Καλαμάτα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, προκειμένου να δουν τι μπορεί να γίνει με εκείνους τους αγρότες που δεν μπορούν πλέον να μεταβούν στα χωράφια τους επειδή ο αυτοκινητόδρομος έκοψε την πρόσβαση.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Παναγιώτης Αλευράς σημείωσε ότι τέτοιο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην Αλλαγή, στο ύψος του χείμαρρου Ντουράκος, στη Μικρομάνη και κοντά στον κόμβο του κλάδου προς Σπάρτη.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχει στείλει ήδη σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Υποδομών, έχει συνομιλήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Καρνέση και περιμένει τώρα την επίσκεψή του για την εξεύρεση λύσεων.
Επιπλέον ο κ. Αλευράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι εδώ και δύο μήνες έχει κάνει υπόμνημα στο υπουργείο, προκειμένου να επισκευαστεί από το «Μορέα» η Εθνική Οδός Αλλαγής-Καλαμάτας, στα σημεία στα οποία έχουν προκληθεί φθορές από τα βαρέα οχήματα της κοινοπραξίας. Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι έθεσε ξανά στον κ. Καρνέση το συγκεκριμένο ζήτημα που τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε πως μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα που συνδέει την εθνική οδό Τσακώνας-Καλού Νερού με τον αυτοκινητόδρομο Αλλαγής-Καλαμάτας. Το τμήμα αυτό θα εξυπηρετήσει την εύκολη και γρήγορη είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων που έρχονται ή κατευθύνονται στην Τριφυλία.
Στ.Μ.