Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 16:50

Νικολάκου: “Οφείλει να παραιτηθεί ο κ. Νίκας γιατί οδηγεί την Καλαμάτα σε αδράνεια”

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΚΟ 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έχει πλήρη άγνοια για τα ζητήματα αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου, υποστηρίζει σε δήλωσή της η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου και τον καλεί για μια ακόμη φορά να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι οδηγεί την Καλαμάτα σε αδράνεια. Αφορμή για τη δήλωση της Ντίνας Νικολάκου η επιστολή του δημάρχου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που έχουν υποστεί ζημιά από το δάκο. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης λέει ότι η επιστολή αυτή έχει μόνο επικοινωνιακό σκοπό που συνδέεται με την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Πελοποννήσου…

Ειδικότερα η δήλωση της Ντίνας Νικολάκου έχει ως εξής: «Είναι απαράδεκτο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της οικονομίας της Πελοποννήσου, να αντιμετωπίζεται από έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη με τόσο επιπόλαιο και πρόχειρο τρόπο, απλά και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά ότι ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών.

Είναι προφανές ότι έχει πλήρη άγνοια για τα ζητήματα της αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου, ακόμη δε ειδικά για τη Μεσσηνία, εφόσον τα συστήματα GPS χρησιμοποιούνται σε μεγάλο ποσοστό και έχουν μάλιστα ξεκινήσει πρωτοποριακά από την Τριφυλία εδώ και αρκετά χρόνια.

Η ανακοίνωση και η παρέμβασή του εξαντλείται σε υπηρεσιακά ζητήματα που τα διαχειρίζονται υπηρεσιακοί υπάλληλοι. Απουσιάζει πλήρως η όποια πολιτική του τοποθέτηση για το ζήτημα, τόσο στο επίπεδο της διαχείρισής του, όσο και στο επίπεδο των προτάσεών του.

Επιτέλους ο κ. Νίκας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλει να παραιτηθεί άμεσα από Δήμαρχος γιατί με τη στάση του και την απαξίωση των συνεργατών του οδηγεί την Καλαμάτα σε αδράνεια, με ήδη εμφανείς τις πρώτες συνέπειες».