Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 10:19

Την όξυνση της πόλωσης επέλεξε ο Π.Νίκας ενώπιον του Κ.Μητσοτάκη για τη μάχη της Περιφέρειας

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 
Την επιλογή του να δώσει την εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύοντας στην όξυνση της πόλωσης, επιβεβαίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, απερχόμενος δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, στη χθεσινή κομματική εκδήλωση στην Τρίπολη, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για καθημερινή προπαγάνδα που χρυσοπληρώνεται με ευρωπαϊκά και κρατικά χρήματα, για κοτσαμπασισμό, για χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογία ενός τοπικού καθεστώτος που νοιάζεται μόνο για την επιβίωσή του. Έδωσε επίσης το σύνθημα “πρώτα η πατρίδα”, ενώ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “δεν θα σας προδώσω ποτέ”...

“Δεν μας φοβίζουν οι μηχανισμοί και η καθημερινή προπαγάνδα που χρυσοπληρώνεται με ευρωπαϊκά και κρατικά χρήματα. Δεν πρόκειται να μας κάμψει ο λαϊκισμός, ο πολιτικαντισμός, ο κοτσαμπασισμός, η χωρίς προηγούμενο ρουσφετολογία ενός τοπικού καθεστώτος που νοιάζεται μόνο για την επιβίωση και για τη διαιώνισή του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τέσσερις είναι οι βασικοί λόγοι για την επιλογή του Παναγιώτη Νίκα ως υποψήφιου περιφερειάρχη: “Μπορώ να σας πω τέσσερις λόγους γιατί πιστεύω ότι η Πελοπόννησος πρέπει να στηρίξει τον Παναγιώτη ασχέτως κομματικων προτιμήσεων και ασχέτως της κομματικής επιλογής που κάναμε εμείς να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Παναγιώτης Νίκας είναι ένας άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα. Και αυτο για μένα είναι χαρακτηριστικό αδιαπραγμάτευτο όταν κάποιος ασκεί δημόσιο λειτούργημα και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός. Το έργο του στην Καλαμάτα μιλάει μόνο του. Η Καλαμάτα σήμερα -πρωτίστως λόγω της παρουσίας του Παναγιώτη Νίκα και της ομάδας του- είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ελλάδα. Ίσως η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη περιφερειακή πόλη στη χώρα. Αυτά τα οποία έκανε στην Καλαμάτα μπορεί να τα κάνει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.  Ο τρίτος λόγος είναι ότι έχει σχέδιο για την Πελοπόννησο. Έχει όραμα, έχει πάθος για την Περιφέρεια. Βλέπει τις προκλήσεις, βλέπει τις δυσκολίες, αλλά βλέπει και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου. Ξέρει να τοποθετεί την Περιφέρεια στο επίκεντρο των εξελίξεων και θα χαρώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του, ελπίζω με τη στήριξή σας, ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος, όμως, ο οποίος δεν αναφέρθηκε από τους προλαλήσαντες, τον θεωρώ όμως σημαντικό. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που στη ζωή δεν επιλέγουν τον σίγουρο, τον εύκολο δρόμο. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα. Ο Παναγιώτης Νίκας θα επανεκλεγόταν μετα βεβαιότητος Δήμαρχος Καλαμάτας. Επέλεξε, όμως, να πάρει το ρίσκο να εκπροσωπήσει όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαι σίγουρος ότι θα τον ανταμείψετε για αυτό εκλέγοντάς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας, οι πρόεδροι των οποίων απεύθυναν χαιρετισμούς, όπως επίσης μίλησαν ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Μια παρουσία στην κομματική εκδήλωση που συζητήθηκε ιδιαίτερα ήταν της Εύης Τατούλη, πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, η οποία είναι κόρη του περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Στ.Μ.