Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 13:49

Νίκας-Τατούλης 1-1 στις μεταγραφές…

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Από μία μεταγραφή ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, Παναγιώτης Νίκας και Πέτρος Τατούλης. Ο Παναγιώτης Νίκας, δήμαρχος Καλαμάτας, ανακοίνωσε την ένταξη στο συνδυασμό του του Άγγελου Χρονά, περιφερειακού συμβούλου που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον δήμαρχο ως υποψήφιο περιφερειάρχη. Ο Πέτρος Τατούλης, ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι εντάσσεται στην παράταξή του “Νέα Πελοπόννησος” και στο συνδυασμό του ο Γιάννης Ροτζιώκος, ο οποίος εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε, τον οποίο έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιο περιφερειάρχη…

Στο επίπεδο των εντυπώσεων κερδίζουν και οι δύο υποψήφιοι, αφού η πλευρά του Παναγιώτη Νίκα μπορεί να πει ότι με τη μεταγραφή Χρονά αποδυναμώνει την παράταξη του Τατούλη. Η πλευρά όμως του Πέτρου Τατούλη μπορεί να πει ότι η μεταγραφή Χρονά δεν ήταν ελεύθερη απόφαση του περιφερειακού συμβούλου αλλά επιβλήθηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα η μεταγραφή Ροτζιώκου έγινε κόντρα και στο κόμμα από το οποίο προέρχεται, το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο στηρίζει τρίτο υποψήφιο, τον Γιάννη Μπουντρούκα.

Από την παράταξη Νέα Πελοπόννησος, του Πέτρου Τατούλη ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με τον Γιάννη Ροτζιώκο: “Στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου του Πέτρου Τατούλη εντάσσεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ροτζιώκος.
Ο κ. Ροτζιώκος θα ενισχύσει με το κύρος, την επιστημονική του κατάρτιση, την επαφή και την αποδοχή του από την κοινωνία την παράταξη της Νέας Πελοποννήσου, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και κατά τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας.
Βιογραφικό Γιάννη Ροτζιώκου
Ο Γιάννης Ροτζιώκος γεννήθηκε το 1953 στη Νεμέα Κορινθίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι γιατρός πνευμονολόγος, με σπουδές στην Αθήνα και την Ιταλία, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία και τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας από το 2015  μέχρι σήμερα και Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
Εργάζεται στο ΕΣΥ ως Διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, ενώ έχει εργασθεί ως Διευθυντής και Επιμελητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά.
Διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Διοικητής και Πρόεδρος του Νοσοκομείου “Ασκληπιείο Βούλας”, Αντιπρόεδρος – Προεδρεύων του Π. Γ. Ν. Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Θώρακος και Κοινωνικής Ιατρικής. Έχει πολυετή ενεργή δραστηριότητα με συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια και επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μιλάει αγγλικά και ιταλικά”.

ΝΙΚΑΣ-ΧΡΟΝΑΣ

Από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ανακοινώθηκε σχετικά με τον Άγγελο Χρονά το εξής: “Ο δεύτερος υποψήφιος του συνδυασμού μας (σ.σ. μετά τον Στάθη Αναστασόπουλο), για την Π.Ε. Μεσσηνίας είναι ο Γενικός Χειρουργός και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Άγγελος Χρονάς.
Τον ευχαριστώ και του εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα μας για μια καλύτερη Μεσσηνία και μια καλύτερη Πελοπόννησο!”.

Στ.Μ.