Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 17:23

Ο δύο φορές υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Μπουλούκος στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη

Ντίνα Νικολάκου, Γιώργος Μπουλούκος, Πέτρος Τατούλης Ντίνα Νικολάκου, Γιώργος Μπουλούκος, Πέτρος Τατούλης

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Άλλο ένα πρόσωπο με ρίζες στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία ήταν και υποψήφιος βουλευτής δύο φορές, ο Γιώργος Μπουλούκος, θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας με το συνδυασμό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. “Θεωρώ ότι η συστράτευση του κ. Μπουλούκου δίνει μια καινούργια δυναμική που ουσιαστικά ταυτίζεται με την προσπάθεια που κάνει η Νέα Πελοπόννησος για να υπερασπιστεί τη θεσμική αυτοτελή λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών” δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης για τον Γιώργο Μπουλούκο, εκλεγμένο δύο φορές Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη χαρά και εξαιρετική ικανοποίηση γιατί σήμερα ανακοινώνω τη συστράτευση στη μάχη της Νέας Πελοποννήσου ενός εξαιρετικού συμπολίτη μας, του Γιώργου Μπουλούκου, ο οποίος υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της Νέας Πελοποννήσου.

Έναν άνθρωπο η οικογένεια του οποίου έχει δώσει μεγάλες μάχες για τον τόπο μας, για τη δημοκρατία, για τη Μεσσηνία. Έναν έγκριτο νομικό, ο οποίος από τη θέση του συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης βοήθησε όσο μπορούσε περισσότερο. Κυρίως όμως έναν άνθρωπο ο οποίος πιστεύει ακράδαντα στη δημοκρατία και τις δημοκρατικές αρχές, στην παράδοση και στην ιστορία αυτού του τόπου.

Ως έγκριτος νομικός τιμήθηκε και τιμάται από τους συναδέλφους του καθώς για πολλά χρόνια είναι αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συλλόγου νομικών στη χώρα, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Θεωρώ ότι η συστράτευση του κ. Μπουλούκου δίνει μια καινούργια δυναμική που ουσιαστικά ταυτίζεται με την προσπάθεια που κάνει η Νέα Πελοπόννησος για να υπερασπιστεί τη θεσμική αυτοτελή λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Καλωσορίζω λοιπόν τον κ. Μπουλούκο σε αυτή την προσπάθεια και εύχομαι από βάθους καρδιάς η ιδιαίτερη σχέση που έχει με τους πολίτες να προσθέσει μια νέα δυναμική στην προσπάθεια της Νέας Πελοποννήσου. Για μια Πελοπόννησο που θα ανήκει μόνο στους πολίτες και όχι στα κόμματα. Για μια Περιφέρεια η οποία θα είναι χειραφετημένη από τις κεντρικές Κυβερνήσεις, για μια Περιφέρεια που θα υπερασπίζεται μόνο τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δυσμενή κοινωνική θέση».

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπουλούκος δήλωσε: “Συνεπής στις αρχές και τις αξίες που θέσαμε και υπηρετήσαμε ως Νέα Πελοπόννησος, συνεχίζω την πορεία μου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με τους πολίτες. Προασπίζομαι και υπηρετώ τους θεσμούς και την Δημοκρατία και ιδίως την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την επιλογή μου  να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο της Νέας Πελοποννήσου. Άλλωστε τόσο η ιστορία της οικογένειας μου όσο και η προσωπική μου διαδρομή σχετίζεται με αγώνες για την Πατρίδα και τη Δημοκρατία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη για την Μεσσηνία”.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στο βιογραφικό του, ο Γιώργος Μπουλούκος είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με ειδίκευση σε θέματα ποινικού και εμπορικού δικαίου και Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης  της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Γεννήθηκε το 1971 και είναι από την Καλαμάτα. Είναι μέλος  της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ευρωπαίων Ποινικολόγων. Έχει εκλεγεί 5 φορές Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου ως Ταμίας το διάστημα 2007-2011 και Αντιπρόεδρος τα έτη 2013-2015.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, διετέλεσε υπεύθυνος της επιτροπής αλλοδαπών και υπεύθυνος της νομικής βοήθειας (legal aid) καθώς και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στη Βαλκανική Ομοσπονδία Νομικών.

Ο παππούς του Γεώργιος έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά το έπος του ’40 και προτομές του βρίσκονται στο κέντρο της Καλαμάτας και στο χωριό του, την Αγριλιά Μεσσηνίας.

Ο πατέρας του Αριστόδημος και ο θείος του Διονύσης αγωνίστηκαν για την ανατροπή της χούντας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας (για αυτό βασανίστηκαν και εξορίστηκαν). Υπήρξαν στενοί συνεργάτες  του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Έχει ενεργή παρουσία στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από τα μαθητικά του χρόνια.  Ως ΜΑΚίτης σε ηλικία 15 ετών συνελήφθη για αφισοκόλληση και οδηγήθηκε σε δίκη. Ως φοιτητής είχε αδιάκοπη μαχητική παρουσία στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπου διατέλεσε Τομεάρχης Εξωτερικού και την εκπροσώπησε, λόγω γνώσης ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά) σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Ήταν δύο φορές μέχρι σήμερα υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ: Το 2004 στο Νομό Μεσσηνίας (με μονοσταυρία) όπου τιμήθηκε με 7096 σταυρούς προτίμησης και το 2007 στην Β΄Αθηνών.      
Σήμερα, είναι Μέλος της Ε.Κ.Ο. Δικηγόρων Ν.Δ. και του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.
Είναι παντρεμένος με την Οικονομολόγο - Ολυμπιονίκη - Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών Σταυρούλα Κοζομπόλη, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Αριστόδημο και τη Δήμητρα.