Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 14:23

Τατούλης: Καταγγέλλουν ως αποστάτες βουλευτές αλλά εκβίασαν συμβούλους μου να αποστατήσουν

“ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ” 
Οι εκβιασμοί συμβούλων και στελεχών του προκειμένου να αποστατήσουν από τη “Νέα Πελοπόννησο” όχι μόνο δεν πέρασαν αλλά οι εκβιαστές συνειδητοποίησαν πια ότι η περιφερειακή παράταξη της πλειοψηφίας θα είναι πρώτη στις περιφερειακές εκλογές και “ψάχνουν να βρουν ποιος θα έρθει δεύτερος και ποιος τρίτος”. Αυτά υποστήριξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής της Νέας Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στην Τρίπολη. Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ακόμη ότι εκείνοι που κάλεσαν το κόμμα τους να εκβιάσει στελέχη του να γίνουν αποστάτες θα πρέπει να αισθάνονται “ντροπή στον υπόλοιπο πολιτικό τους βίο”…

Ο περιφερειάρχης προειδοποίησε ότι θα προβεί και σε αποκαλυπτικές καταγγελίες για πολιτικό πρόσωπο -παλιότερα είχε κάνει σχετικές αναφορές για τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη-  ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες της Πελοποννήσου με ποιο τρόπο εμπλέκεται στις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι η παράταξή του “Νέα Πελοπόννησος” μέσα από “τις πιέσεις και τους εκβιασμούς” που δέχτηκαν στελέχη του “με τον πιο βίαιο τρόπο” τελικά έγινε “πάρα πολύ ισχυρή”. Σχολίασε δε ότι “ακούμε στις συζητήσεις στη Βουλή το μεγάλο θέμα των πολιτικών της αποστασίας. Ξέρετε ότι η μεγαλύτερη προσπάθεια αποστασίας και αποσταθεροποίησης έγινε κυρίως με κέντρο βάρους την Πελοπόννησο”. Συνέχισε ο περιφερειάρχης τονίζοντας ότι η παράταξή του μπόρεσε να αποτρέψει αυτούς τους εκβιασμούς γιατί η δύναμή της είναι “η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία μας απέναντι στους πολίτες”.

Σε ό,τι αφορά τον συνυποψήφιό του Παναγιώτη Νίκα ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, έκανε έμμεσες αναφορές. Χαρακτηριστικά σχολίασε μεταξύ άλλων ότι “οι υποψήφιοι δεν μπορούν να παίζουν με την αγωνία των πολιτών. Δεν μπορούν να γυρνούν από εδώ και από εκεί για να γνωρίσουν τώρα τα μέλη της Πελοποννήσου. Θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Πελοπόννησο”. Επίσης σχολίασε ο Πέτρος Τατούλης ότι πάντα υποστήριζε το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, γιατί τόνισε ότι πάντα επεδιώκει τη συνεννόηση και τη συνεργασία, σε αντίθεση με ορισμένους που καταγγέλλουν την απλή αναλογική “γιατί έχουν ένα αυταρχικό αφήγημα που έχει να κάνει με την ακραία πολιτική τους προσέγγιση”.

Στ.Μ.