Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 18:23

Τατούλης-Νικολάκου “αντί να αντιπαλεύουν τις αισχρές διεκδικήσεις μεγαλοεργολάβων τις διευκολύνουν”

Τατούλης-Νικολάκου “αντί να αντιπαλεύουν τις αισχρές διεκδικήσεις μεγαλοεργολάβων τις διευκολύνουν”

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ 
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Διοικητήριο της Καλαμάτας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, αναφέρθηκε στις αισχρές, όπως τις χαρακτήρισε, διεκδικήσεις τεράστιων ποσών από μεγαλοεργολάβους, ως αποζημιώσεις και υποστήριξε ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, αντί να αντιπαλέψουν αυτές τις διεκδικήσεις τις διευκολύνουν. Μάλιστα παρουσίασε διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα, τα οποία, όπως είπε, φανερώνουν τις ευθύνες της σημερινής περιφερειακής αρχής για τις διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων και αποκαλύπτουν ότι οι διεκδικήσεις αυτές δεν εδράζονται μόνο σε ενέργειες που έγιναν παλιότερα, την περίοδο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων…

Ο Νίκος Γόντικας σημείωσε ότι η παράταξή του έχει ζητήσει το θέμα των “αισχρών διεκδικήσεων” των μεγαλοεργολάβων να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όμως είπε ότι ο πρόεδρος του Σώματος δεν το έχει συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της Δευτέρας. Ωστόσο υπογράμμισε ότι “θα απαιτήσουμε να κουβεντιαστεί, ακόμη και εκτός ημερήσιας διάταξης. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε, όχι μόνο γιατί δεχτήκαμε βρίσιμο (σε προηγούμενη συνεδρίαση) και δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας αλλά γιατί μιλάμε με χαρτιά που έχουν τις υπογραφές του κ. Τατούλη”.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου είπε ότι στελέχη της παράταξης της περιφερειακής αρχής δηλώνουν ότι για τις διεκδικήσεις αυτές ευθύνονται οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, πρώην κυβερνήσεις, Δήμοι. Τόνισε σχετικά ότι “βεβαίως φταίνε αλλά υπάρχουν και σοβαρές ευθύνες της Περιφέρειας”.

Προκειμένου να τεκμηριώσει την αναφορά για του τις ευθύνες της σημερινής περιφερειακής αρχής είπε: “Δίνουμε σήμερα χαρτιά, δίνουμε το σημείωμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για το Γαργαλιάνοι-Ρωμανός, που λέει ότι ξεκίνησαν τα προβλήματα τον Απρίλη του 2011, που έγινε η διακοπή (εργασιών από την εταιρία) και (την) έκλωθαν 3,5 χρόνια για να δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρία να διεκδικεί 44 εκατομμύρια ευρώ. Δεν μιλάμε μόνο για τα παλιά... Βεβαίως υπάρχουν και οι ευθύνες των προηγούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, είναι (όμως) και τα φρέσκα κουλούρια, ότι τα 44 εκατ. ευρώ ξεκίνησαν και διεκδικούνται από το 2011. Και πρέπει να δώσει λογαριασμό ο κ. Τατούλης, η κ. Νικολάκου, οι εκπρόσωποι της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ (στο Περιφερειακό Συμβούλιο)”.

Επιπλέον ο Νίκος Γόντικας παρουσίασε έγγραφα για το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι, το οποίο είχε ανατεθεί σε εταιρία πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη, όπως είπε. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε ότι απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δικαιώνει την εταιρία που για έργο 2,3 εκατ. ευρώ ζητάει αποζημίωση 1,27 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχει υπηρεσιακό έγγραφο που δείχνει ότι η εταιρία πριν καν από την υπογραφή της σύμβασης έλεγε στην Περιφέρεια ότι το έργο δεν μπορεί να τελειώσει στην ημερομηνία που προσδιόριζε η σύμβαση, επιφυλασσόμενη για αποζημιώσεις. Όπως επίσης ότι υπάρχει άλλο έγγραφο που λέει ότι η εταιρία έκανε συζητήσεις με την Περιφέρεια για το έργο και γι’ αυτό “ρωτάμε ανοιχτά πλέον, αφού δεν έχουμε πάρει απάντηση, ποιος κουβέντιαζε με την εταιρία Διάτμηση πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη από την Περιφέρεια; Θα μας βγούνε τώρα σαν αυτά που βγαίνουν με τα οικόπεδα στην Παλιόχουνι; Ότι ο κ. Τατούλης ήταν ο μεσάζων για την πώληση των οικοπέδων; Εγώ πιστεύω την κ. Νικολάκου, τον κ. Καλλίρη, αντιπεριφερειάρχη της Κορινθίας, ότι δεν έχουν κάνει καμία κουβέντα με την εταιρία. Ποιος κουβέντιαζε όμως αφού η ίδια η εταιρία τους δίνει;”.
Τέλος ο κ. Γόντικας έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η εταιρία πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη πήρε το έργο ενώ δεν είχε ασφαλιστική ενημερότητα την ημέρα που έγινε ο διαγωνισμός.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε και τους υποψήφιους περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Νίκα και του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε, όπως ανέφερε, να πάρουν θέση για τα θέματα αυτά. Μάλιστα σχολίασε ότι “δεν γίνεται ο κ. Νίκας να λέει σε κανάλι ότι οι κακόμοιροι εργολάβοι περνάνε δύσκολα. Δεν μιλάμε για τον μικρό εργολάβο που τον έλιωσε η κρίση. Μιλάμε για τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις που παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και εκατομμύριο ευρώ για έργο που δεν έκαναν”.

Κλείνοντας ο κ. Γόντικας σημείωσε ότι ο κ. Τατούλης όπως και να έχει στην επόμενη θητεία δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ή ακόμη μπορεί και να πάρει σύνταξη και να πάει στο χωριό του στο Καστρί και αυτό, συνέχισε, καθιστά υπεύθυνους τον κ. Νίκα και τον κ. Δέδε “να πάρουν καθαρή θέση απέναντι στις αισχρές διεκδικήσεις των εργολάβων και στην προσπάθεια της περιφερειακής αρχής του κ. Τατούλη της κ. Νικολάκου αυτές τις αισχρές διεκδικήσεις όχι μόνο να είναι απέναντι, να τις αντιπαλεύουν αλλά να τις διευκολύνουν”.

Στ.Μ.