Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 19:31

Αντιπερισπασμός Νικολάκου: Κάποιοι συνεργάστηκαν με τη μαφία των σκουπιδιών και τα έστελναν στην Αρχαία Ολυμπία

Γιώργος Αγραφιώτης, εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ και Ντίνα Νικολάκου, θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Αγραφιώτης, εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ και Ντίνα Νικολάκου, θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 
Ενώ όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι με δηλώσεις τους κατηγορούν την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα διάφορα θέματα, ιδιαίτερα μετά την ακύρωση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις που θα εξασφαλίσουν στην ΤΕΡΝΑ την απαιτούμενη γη για τις μονάδες επεξεργασίας των απορριμμάτων, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου επιχειρεί αντιπερισπασμό μιλώντας για “κάποιους” που “συνεργαζόμενοι με τη μαύρη μαφία των σκουπιδιών μετέφεραν ποσότητες στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας”...

Χθες Σάββατο 16 Φλεβάρη, στο 1ο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου “1ο Olympia Forum”, στην Αρχαία Ολυμπία, η Ντίνα Νικολάκου υποστήριξε ότι για την έναρξη του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων έχουν ξεπεραστεί όλα τα θέματα και ανέφερε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στον ερχόμενο Μάρτη. Ο δε εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Αγραφιώτης, προσδιόρισε το κόστος διαχείρισης ανά τόνο απορριμμάτων ως το πιο “οικονομικό”, σημειώνοντας ότι η μεσοσταθμική τιμή ανέρχεται στα 69,7 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, η κ. Νικολάκου “αναφερόμενη ειδικά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου δήλωσε "η κατασκευή του έργου ξεκινά το Μάρτιο. Έχουμε ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Βρισκόμαστε στο καθοριστικό χρονικό σημείο πλέον για να αλλάξουμε σελίδα και να περάσουμε στην εποχή της αειφορίας. Γιατί αν δεν λύσεις το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη, δεν μπορείς να κάνεις κανένα αναπτυξιακό σχεδιασμό. Δεν μπορείς να μιλάς για τουρισμό και πολιτισμό, έχοντας δίπλα σου σκουπιδότοπο".

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι το έργο της Πελοποννήσου είναι το πιο φθηνό έργο ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Αγραφιώτης, ο οποίος αφού παρουσίασε το έργο, τόνισε ότι "αποτελεί το πιο "πράσινο" και πιο οικονομικό έργο, αφού η μεσοσταθμιστική τιμή του ανά τόνο είναι στα 69,7 ευρώ, κόστος το οποίο θα μειώνεται κατά την εξέλιξή του έργου, και επιβεβαίωσε ότι η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης θα ξεκινήσει το Μάρτιο.

Ειδική αναφορά έκανε ακόμη η κα Νικολάκου στην πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την εφαρμογή των ΣΔΙΤ και του ανταγωνιστικού διαλόγου για τέτοιο έργο, αλλά και την πολιτική του τόλμη να αναλάβει την ευθύνη λύσης ενός προβλήματος, το οποίο κανένας δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας, ούτε Κυβέρνηση, ούτε Αυτοδιοίκηση. Σήμερα πλέον το μοντέλο του Τατούλη είναι εδραιωμένο ως εθνικό μοντέλο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.  

"Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο των απορριμμάτων, γιατί αντισταθήκαμε σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο έργο προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα και όχι των πολιτών. Το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπηρετεί ένα και μόνο σκοπό, το δημόσιο συμφέρον. Κάποιοι μάλιστα, συνεργαζόμενοι με τη μαύρη μαφία των σκουπιδιών μετέφεραν σκουπίδια στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας" δήλωσε ακόμη η κα Νικολάκου.

"Είμαι υπερήφανη γιατί ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ολοκληρώσαμε το διεθνή διαγωνισμό χωρίς κανένα πρόβλημα" σημείωσε ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης και απαντώντας στην ερώτηση γιατί από το 2013, που υπάρχει ανάδοχος του έργου, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί δήλωσε: "Γιατί καθυστέρησε ένα χρόνο η ΑΕΠΟ του έργου. Γιατί η προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ στην αρχή ήταν σύμφωνη, μετά άρχισε να το βλέπει διαφορετικά. Γιατί η σημερινή Κυβέρνηση το 2015 έλεγε με τον κ. Τσιρώνη όχι στις ΣΔΙΤ, έλεγε ότι θα το ανατρέψει και θα το αλλάξει το έργο. Εμείς είπαμε αλλάξτε το, αλλά πείτε μας ποιά είναι η πρότασή σας. Πρόταση άλλη δεν υπήρχε καμία. Με όλα αυτά χάσαμε αρκετό πολύτιμο χρόνο για το έργο. Φτάσαμε σήμερα, μετά από παλινωδίες της Κυβέρνησης, να έχουμε αλλαγή στάση της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να φέρει και την υπογραφή του Πρωθυπουργού για να μπορέσει να γίνει. Το απαίτησε ο Περιφερειάρχης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου και έγινε".