Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 18:57

Οι 11 πρώτοι υποψήφιοι με τον Νίκο Γόντικα και πρώτοι στη πάλη για τα δικαιώματα του λαού

Κωνσταντίνα Στραβάκου, Νίκος Γόντικας, Γιάννης Λαγογιάννης μπροστά και πάνω Ευφροσύνη Κατσαφάδου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Στέλλα Χρηστέα, Αγγελική Ζαφείρη Κωνσταντίνα Στραβάκου, Νίκος Γόντικας, Γιάννης Λαγογιάννης μπροστά και πάνω Ευφροσύνη Κατσαφάδου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Στέλλα Χρηστέα, Αγγελική Ζαφείρη

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
“Δέδες, Νίκας, Τατούλης μοιάζουν σε όλα”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Γόντικας και εξήγησε ότι και οι τρεις τους, είτε «μένουν» είτε «φεύγουν» είτε «ξαναέρχονται», όπως είπε χαρακτηριστικά, μαζί διοικούσαν την Πελοπόννησο εννέα χρόνια και εξακολουθούν να υπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Ο Νίκος Γόντικας κάλεσε τους εργαζόμενους να έχουν ως κριτήριο ψήφου τη στάση των συγκεκριμένων υποψηφίων, η οποία είπε ότι αντικατοπτρίζει τη γενικότερη σαπίλα του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και παρουσίασε τους πρώτους 11 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας…

Πρόκειται για τους:

 1. Γαλάνης Τάσος, ετών 19, σπουδαστής ΤΕΙ Καλαμάτας - τμήμα Τοπικής Διοίκησης, είχε διατελέσει για χρόνια μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Καλαμάτας.
 2. Διασάκος Νίκος του Δαμιανού, ετών 55, Οδοντίατρος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας
 3. Ζαφείρη Αγγελική του Δημοσθένη, ετών 33, υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο, μέλος του ΔΣ του σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού - Επισιτισμού και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας
 4. Καράμπελας Κωνσταντίνος του Ηλία, ετών 71, συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός
 5. Κατσαφάδου Ευφροσύνη του Αναστασίου, ετών 44, Μηχανικός Δομικών Έργων (ΤΕ), Μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας
 6. Κουφαλάκος Παναγιώτης του Γεωργίου, ετών 61, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
 7. Λαγογιάννης Γιάννης του Βασίλειου, ετών 37, Τεχνικός Η/Υ - ιδιωτικός υπάλληλος, Γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας
 8. Σμυρνής Αργύριος του Αντωνίου, ετών 62, Πλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.)
 9. Στραβάκου Κωνσταντίνα του Κωνσταντίνου, ετών 41, ξενοδοχοϋπάλληλος, Πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού - Επισιτισμού και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας
 10.   Τσίγγανου Κατερίνα του Ιωάννη, ετών 60, Πολιτικός Μηχανικός, Γραμματέας του ΔΣ Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας
 11.   Χρηστέα Στέλλα του Νίκου, ετών 32, Μεταλλειολόγος Μηχανικός -  ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων.

Η τοποθέτηση που έκανε ο Νίκος Γόντικας πριν από την παρουσίαση έχει ως εξής:

Περίσσεψαν το τελευταίο διάστημα οι διαγραφές περιφερειακών συμβούλων, οι μεταγραφές, οι πιέσεις και τα «μαγειρέματα» στην Πελοπόννησο.

Καθώς ανακοινώνονται οι υποψήφιοι στα περιφερειακά ψηφοδέλτια οι εκλεκτοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φοράνε το μανδύα του ανεξάρτητου. Ο χώρος της ΝΔ αλληλοσπαράσσεται, αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμοί ξεφεύγουν από τα όρια.

Ακόμα και στις εκδηλώσεις όπου σωματεία, φορείς, εργαζόμενοι κόβουν την πίτα τους παρελαύνουν υποψήφιοι και τις μετατρέπουν σε φιέστες αντιπαράθεσης. Ακόμα και στην πίτα των ΑμΕΑ ο Τατούλης «κάρφωνε» το Νίκα αφού δεν μπόρεσε να τον ρίξει στη θάλασσα στον αγιασμό των υδάτων στα Θεοφάνια.

Ο μέχρι τώρα εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη κ. Τατούλης, αφού «έφαγε» πόρτα από όλους, αφού τρία χρόνια προσεγγίζει με κάθε ευκαιρία το ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και εκ νέου πρωθυπουργό διέβλεψε τον Τσίπρα, στο Περιφερειακό Συνέδριο πριν ένα χρόνο στην Τρίπολη, τώρα φόρεσε την προβιά του ανεξάρτητου.

Αυτά τα «μαγειρέματα» και οι διεργασίες στην Περιφέρεια που είναι αντιστοίχιση και αντανάκλαση με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την περίοδο το αστικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή, με τη διάλυση και τις συγκολλήσεις κοινοβουλευτικών ομάδων, τις μετακινήσεις, αποπομπές και μεταγραφές βουλευτών. Τη διαμόρφωση νέων πλειοψηφιών, με τις μεταγραφές και την υπουργοποίηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δοκιμασμένων στελεχών των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – Δέδες, Νίκας, Τατούλης μοιάζουν σε όλα. Αποδεικνύεται ότι το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο γίνονται όλες αυτές οι μετακινήσεις και συγκολλήσεις είναι η σύγκλιση τους σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, στις κεντρικές επιλογές για την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.

Άλλωστε όλοι αυτοί που είτε «μένουν» είτε «φεύγουν» είτε «ξαναέρχονται» μαζί διοικούσαν την Πελοπόννησο εννέα χρόνια, μαζί ψήφιζαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τις προγραμματικές συμβάσεις με την «αμαρτωλή» Πελοπόννησος ΑΕ και το λιγνιτόσημο, μέχρι τις αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων κατασκευαστικών ομίλων και τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις αδειοδοτήσεις των ανεμογεννητριάδων και των βιομηχάνων.

Η σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος και σε κεντρικό αλλά και σε Περιφερειακό, Δημοτικό Τοπικό επίπεδο πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Είναι καθρέπτης της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα, σφάζονται για τα «μάτια του κεφαλαίου».

Διέξοδος για το λαό δεν είναι η «εξυγίανση» του συστήματος, η «θωράκιση της λειτουργίας των θεσμών» πολλές φορές με αλλαγές προσώπων. Το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα δεν εξυγιαίνεται, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκό.

Διέξοδος προς το συμφέρον του λαού είναι μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στο Δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, που στέκεται με συνέπεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα της, ξεσκεπάζει τις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και των θεσμών του”.