Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 19:03

Γεωργουλέα, Πλακονούρη, Σιψά, Τσουλάκος υποψήφιοι με τον Πετράκο στην Περιφέρεια

Βάσω Σιψά, Λένα Καλογεροπούλου, Θανάσης Πετράκος, Σίσυ Πλακονούρη, Βασίλης Τσουλάκος, Γιάννης Ανδρουλιδάκης Βάσω Σιψά, Λένα Καλογεροπούλου, Θανάσης Πετράκος, Σίσυ Πλακονούρη, Βασίλης Τσουλάκος, Γιάννης Ανδρουλιδάκης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Τέσσερις ακόμη υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στη Μεσσηνία παρουσίασε νωρίτερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, η οποία έχει ως κορμό εργαζόμενους που πρόσκεινται στη Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάσης Πετράκος. Είναι η πολιτικός μηχανικός Σάντυ Γεωργουλέα, η εκπαιδευτικός Σίσυ Πλακονούρη, η εκπαιδευτικός Βάσω Σιψά και ο εκπαιδευτικός Βασίλης Τσουλάκος. Ο Θανάσης Πετράκος έκανε και σύντομη τοποθέτηση κατά την οποία τόνισε ότι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η περιφερειακή αρχή συνεχίζουν τις πρωτοφανείς και με παρανομίες διαδικασίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την ανοχή των άλλων υποψήφιων περιφερειαρχών, Γιώργου Δέδε και Παναγιώτη Νίκα. Υποστήριξε λοιπόν ο Θανάσης Πετράκος ότι οι Τατούλης, Δέδες και Νίκας έχουν την ίδια πολιτική με μικρές παραλλαγές και πως η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι η επιλογή που βρίσκεται απέναντι στη συγκεκριμένη πολιτική…

Συνολικά ο Θανάσης Πετράκος έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα 16 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και απομένουν άλλοι πέντε. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το συνδυασμό του, υπογραμμίζοντας ότι “ο κόσμος ξέρει τη συνέπειά μας”, καθώς και ότι “μόνο σε εμάς θα έχει αντίκρισμα η ψήφος του για την επόμενη μέρα”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Θανάσης Πετράκος χαρακτήρισε ως “μέγα σκάνδαλο” την διαδικασία που ανέλαβε η Περιφέρεια για την αναγκαστική διαχείριση ιδιοκτησιών υπέρ εταιρίας, της ΤΕΡΝΑ. Τόνισε ότι είναι πρωτοφανής ενέργεια και υπογράμμισε ότι οι σύμβουλοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας, Σαράντος Αλεξανδρής, Σταύρος Χρυσαδάκος και ο συνεργαζόμενος Θόδωρος Βασιλακόπουλος, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ώστε να μην προχωρήσει αυτή η παράνομη διαδικασία. Ανέφερε ότι η Αγωνιστική Συνεργασία έχει πετύχει την πρώτη νίκη, καθώς ύστερα από προσφυγή τους ακυρώθηκε η απόφαση για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, ενώ χθες κατέθεσαν και νέα προσφυγή για την ακύρωση και της νέας απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις.

Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ακόμη ότι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Γιώργος Δέδες και Παναγιώτης Νίκας ανέχονται τις συγκεκριμένες παρανομίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, της περιφερειάρχης αρχής, για την οποία υπογράμμισε ακόμη ότι είναι πολύ ύποπτο το γεγονός ότι δεν έχει αναρτήσει ακόμη στη “Διαύγεια” από τη συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, τονίζοντας ότι υποβαθμίζεται και ότι στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι μεθοδεύεται η η κατάργησή του. Κάλεσε ο Θανάσης Πετράκος τον κόσμο της περιοχής να αντιδράσει και να εμποδίσει την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης τάχθηκε κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο,  υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την πρόκληση περιβαλλοντικής υποβάθμισης, που θα πλήξει και την οικονομία της περιοχής.

Στ.Μ.