Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 01:21

Ναι από Νίκα και Μπουντρούκα για το debate, ρίσκο για τον Τατούλη

Πέτρος Τατούλης, Γιάννης Μπουντρούκας, Παναγιώτης Νίκας Πέτρος Τατούλης, Γιάννης Μπουντρούκας, Παναγιώτης Νίκας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 
Ρίσκο είναι αυτό που ανέλαβε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, να καλέσει δηλαδή σε debate τους συνυποψήφιούς του για τη θέση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ήδη ο Παναγιώτης Νίκας, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και ο Γιάννης Μπουντρούκας, που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, αποδέχτηκαν τη πρόκληση του Πέτρου Τατούλη και αναμένονται οι απαντήσεις και των υπόλοιπων (Γ. Δέδες, Ν. Γόντικας, Θ. Πετράκος, Π. Κάτσαρης, Δ. Λυμπεροπούλου), που φυσιολογικά θα είναι θετικές. Έτσι λοιπόν το πιθανότερο φαίνεται ότι είναι να διεξαχθεί ένα debate όπου όλοι θα επιτίθενται στον Πέτρο Τατούλη και αυτός θα πρέπει να αμυνθεί και να αντεπιτεθεί…

Στην πρόταση-πρόκληση του Πέτρου Τατούλη απάντησε ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με την εξής γραπτή δήλωση: «Αποδέχομαι με χαρά την πρόταση του απερχόμενου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για δημόσια συζήτηση. Είμαι έτοιμος όποτε και όπου επιθυμεί να κάνουμε το δημοκρατικά προφανές κι ελπίζω να αποδεχθούν την πρόσκληση κι οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Εκ των προτέρων δηλώνω σύμφωνος στην παρουσία έγκριτων δημοσιογράφων, που θα συντονίσουν τη διαδικασία, στην οποία θα παρευρεθώ μόνος... χωρίς  κιτάπια και συμβούλους.

Έως τότε εύχομαι μόνο ένα: Να συνεχίσει να ισχύει η πρόκληση-πρόσκληση, από μέρους του απερχόμενου Περιφερειάρχη».

Η ανταπάντηση του Πέτρου Τατούλη ήταν άμεση: “Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης από τον απερχόμενο Δήμαρχο Καλαμάτας, τον καλούμε να ορίσει το που, πότε και με ποιους”.

Την πρόταση-πρόκληση του Πέτρου Τατούλη αποδέχτηκε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μπουντρούκας, που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας την εξής γραπτή δήλωση: “Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη μεγαλοπρεπή διακαναλική συνέντευξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη καθώς και τη δημόσια πρόταση που έκανε για μία τηλεοπτική συζήτηση - debate - μεταξύ των Υποψήφιων Περιφερειαρχών Πελοποννήσου. Χωρίς περιστροφές, χωρίς προϋποθέσεις αλλά και χωρίς τεχνικούς ή άλλους όρους αποδεχόμαστε την πρόσκληση του κ. Πέτρου Τατούλη και τον καλούμε να πάρει την ανάλογη πρωτοβουλία και να καθορίσει ημερομηνία και ώρα γι αυτή την τηλεοπτική συνάντηση. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρόταση που έκανε "στον αέρα" να μην είναι λόγια του αέρα και άμεσα να οργανώσει αυτή την ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου. Δηλώνουμε έτοιμοι και ανταποκρινόμαστε θετικά σε αυτή την πρόσκληση του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Δηλώνουμε ακόμα ότι εμείς ούτε δημοσιογράφους θα επιλέξουμε, ούτε άλλες δεσμεύσεις επί των ερωτήσεων θα βάλουμε. Παράλληλα προτείνουμε η τηλεοπτική αυτή συνάντηση να γίνει στην Πελοπόννησο και όχι στην Αττική όπως έγινε με τη συνέντευξη του κ. Τατούλη ( γιατί άραγε; ). Για μια ακόμη φορά υπογραμμίζουμε ότι τιμάμε το ρόλο των περιφερειακών ΜΜΕ καθώς και το λειτούργημα των δημοσιογράφων της Πελοποννήσου γι αυτό και δε θα μπούμε στη διαδικασία των εξαιρέσεων δημοσιογράφων και ΜΜΕ. Λέμε λοιπόν ένα μεγάλο ΝΑΙ στην πρόταση του απερχόμενου Περιφερειάρχη για το τηλεοπτικό debate των Υποψηφίων Περιφερειαρχών Πελοποννήσου και περιμένουμε την επίσημη πρόσκλησή του ελπίζοντας ότι αυτή η πρόταση δεν έγινε απλά για λόγους εντυπωσιασμού ή για λόγους επικοινωνίας".

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση-πρόκληση του Πέτρου Τατούλη, έχει κάνει όμως το εξής γραπτό σχόλιο για τη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε: “Παρακολουθήσαμε τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στα πελοποννησιακά τηλεοπτικά δίκτυα, να μιλά συνεχώς επί δύο ώρες χωρίς να λέει επί της ουσίας τίποτα, πράγμα που από μόνο του συνιστά επίτευγμα.  Θα μπορούσε απλώς να διαβάσει τα προεκλογικά του προγράμματα, του 2010 και του 2014. Αν ξεκινούσε έτσι, δεν θα υπήρχε νόημα να συνεχιστεί η συνέντευξη.

Επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο αοριστίας, υπεκφυγών και αυτοαναφορικότητας, επιχείρησε να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα για τα έργα και τις ημέρες του στη διοίκηση της Περιφέρειας. Δυστυχώς για τον κ. Τατούλη, το αποτύπωμα της περιφερειακής του διακυβέρνησης στην Πελοπόννησο είναι απτό και μετρήσιμο, έχει καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια και κρίνεται ως ανεπαρκές και φτωχό από τους πολίτες, οι οποίοι βιώνουν την αναπτυξιακή υστέρηση του τόπου μας.  Όσο ο ίδιος επιμένει να αυτοπροβάλλεται ως ο εγγυητής του αναπτυξιακού μέλλοντος της Πελοποννήσου, τόσο περισσότερο εκτίθεται, χάνοντας και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει και διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των μεγαλόστομων διακηρύξεών του και της πραγματικής εικόνας που με δική του ευθύνη παρουσιάζει η Περιφέρεια.

Ας μην κουράζεται όμως. Την απάντηση θα την πάρει σύντομα, όχι από την άνεση και την ασφάλεια του τηλεοπτικού στούντιο και των φιλικών του δημοσιογράφων, αλλά από την ετυμηγορία των πολιτών, οι οποίοι θα δείξουν το δρόμο της εξόδου στο κουρασμένο, κλειστό και συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που εκπροσωπεί”.