Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 20:09

Προειδοποίηση Νίκα προς Δήμους και νομικά πρόσωπα: Μην υπογράψετε με τον Τατούλη

Προειδοποίηση Νίκα προς Δήμους και νομικά πρόσωπα: Μην υπογράψετε με τον Τατούλη

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ” 
Προειδοποίηση, που περιέχει και έναν απειλητικό τόνο, έκανε το μεσημέρι ο νέος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να μην υπογράψουν τις προγραμματικές συμβάσεις που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, ύστερα από εισήγηση της απερχόμενης περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη. “Παρακαλώ την άλλη πλευρά, τους Δήμους και τα άλλα Νομικά Πρόσωπα, να μην υπογράψουν, γιατί δε θα θεωρηθεί και η καλύτερη ενέργεια για τη νέα Περιφερειακή Αρχή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Νίκας…

Ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι η απερχόμενη περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη με τις συγκεκριμένες προγραμματικές συμβάσεις εξυπηρετεί “δεν ξέρω τι είδους ρουσφέτια” και επιπλέον αποσκοπεί “να μην μείνει ούτε μια δεκάρα” στη νέα περιφερειακή αρχή, “να μην έχουμε μαντήλι να κλάψουμε”. 

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκαν δεκάδες νέες προγραμματικές συμβάσεις για έργα που έχουν “κοινοτική διάσταση”, όπως υποστήριξε ο κ. Νίκας, μιλώντας χαρακτηριστικά για τσιμεντοστρώσεις δρόμων ή για έργα σε κλειστά σχολεία. Την ίδια στιγμή, ανέφερε ο νέος περιφερειάρχης, υπάρχουν ανάγκες που αφορούν πολύ κόσμο και δεν αγγίζονται από την Περιφέρεια και σχετικά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μεγάλα προβλήματα του πρώην πολυκλαδικού σχολείου της Καλαμάτας. 

Τέλος ο κ. Νίκας σημείωσε ότι “όλες αυτές οι Προγραμματικές Θα επαναξιολογηθούν”, ενώ μίλησε και για ευθύνες των υπαλλήλων στις οικονομικές υπηρεσίες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι “πολύ προσεκτικοί στην προώθηση ενταλμάτων πληρωμής, διότι υπάρχουν ευθύνες και γι' αυτούς”. 

Στ.Μ.