Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 19:29

Άκυρες και πάλι οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις των σκουπιδεργοστασίων!

“ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ” ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Δεκτές έγιναν οι προσφυγές των περιφερειακών συμβούλων της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” για την ακύρωση των νέων αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις απαλλοτριώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος χώρος για τα σκουπιδεργοστάσια, ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της παράταξης, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος μιλάει για μεγάλη νίκη της παράταξής του. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Θανάσης Πετράκος καλεί τη νέα περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα να εγκαταλείψει το σχεδιασμό της απερχόμενος περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν είναι απίθανο να υπάρξουν εμπλοκές αφού στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο όχι μόνο δεν υπάρχει πλειοψηφία αλλά οι παρατάξεις του Παναγιώτη Νίκα και του Πέτρου Τατούλη είναι ισόπαλες με 17 περιφερειακούς συμβούλους η κάθε μία…

Η σχετική γραπτή δήλωση του Θανάση Πετράκου έχει ως εξής: “Δεκτές κρίθηκαν οι προσφυγές που κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Σαράντος Αλεξανδρής και Σταύρος Χρυσαδάκος και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος από τις 28-3-2019 στην Επιτροπή του άρθρου 68 του π.δ. 30/1996 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κατά των αποφάσεων απαλλοτριώσεων που λήφθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 13ης Μαρτίου 2019 για το έργο αυτό λόγω μη νόμιμης σύγκλησής του.

Υπερασπίζουμε τη νομιμότητα απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή της Περιφερειακής Αρχής της Πελοποννήσου και της τακτικής της «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα «αμαρτωλό» έργο.

Για μια ακόμη φορά διατυπώνουμε την σταθερή αντίθεση μας στην ουσία της επιλογής της διαχείρισης των απορριμμάτων από την Περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση προτάσσοντας και διεκδικώντας ένα διαφορετικό μοντέλο εναλλακτικής, και αποκεντρωμένης διαχείρισης, φιλικό στο περιβάλλον και οικονομικό για τους πολίτες.

Οφείλει η νέα Περιφερειακή Αρχή να εγκαταλείψει το σχέδιο ΣΔΙΤ του κ. Τατούλη. Δεν μπορεί πλέον να μας λέει ότι δεν γίνεται αλλιώς. 

Τώρα μπορεί και πρέπει να υπάρξει λύση βιώσιμη για το περιβάλλον και οικονομικά συμφέρουσα για τους πολίτες της Πελοποννήσου”.