Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 17:51

Ο Γιάννης Μπουντρούκας θέλει να συνεργαστεί και αντιδρά με την υποβάθμιση των Περιφερειακών Συμβουλίων

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 
Βιάστηκε ο Γιάννης Μπουντρούκας, επικεφαλής της παράταξης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο η οποία στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, “Πελοποννησιακή Συμμαχία”, να δηλώσει ότι είναι έτοιμος “να συνεργαστούμε με όλους τους θεσμικούς φορείς αλλά και τα πρόσωπα που εξελέγησαν τόσο στον χώρο της αυτοδιοίκησης όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά τις πρόσφατες εκλογικές διαδικασίες”. Τώρα ο Γιάννης Μπουντρούκας διαπιστώνει ότι η συνεργασία του δεν θα είναι απαραίτητη γιατί η κυβέρνηση με τους περιφερειάρχες προωθούν αλλαγές που μειώνουν τον αποφασιστικό ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι το οποίο τονίζει, σε γραπτή του δήλωση, ότι δεν το δέχεται…

Η σχετική γραπτή δήλωση του Γιάννη Μπουντρούκα έχει ως εξής: “Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ασκήσαμε έντονη κριτική για την υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εικόνα που αυτό παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια. Ζήσαμε συγκρουσιακά φαινόμενα, προσωπικές αντεγκλίσεις, τεχνικές πολώσεις και σκοπιμότητες, κοκορομαχίες και σκιαμαχίες που δεν τιμούσαν κανέναν και δημιουργούσαν αποστροφή στους πολίτες απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες.

Επίσης, ασκήσαμε κριτική στην τότε κυβέρνηση ότι θα οδηγήσει την αυτοδιοίκηση στη διάλυση με τον «Κλεισθένη». Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και οι στρεβλώσεις του εκλογικού νόμου έδωσαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτές τις μέρες είμαστε μάρτυρες μιας άλλης προσπάθειας από την νυν κυβέρνηση η οποία θέλει να πάρει τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου και να τις μεταφέρει σε επιτροπές στις οποίες κατά παράδοξο τρόπο δίνει πλειοψηφία στους Περιφερειάρχες χωρίς αυτή να υπάρχει ως βούληση του λαού. Στην ουσία διαλύει τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα μετατρέπει σε διακοσμητικά όργανα.

Εμείς, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε σε τέτοιες λογικές. Είμαστε απέναντι στην κατάργηση συλλογικών θεσμοθετημένων οργάνων και θα αγωνιστούμε να μην περάσουν τα σχέδια αυτά.

 

Ο Επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας

Ιωάννης Μπουντρούκας”