Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 10:52

Δυσκολεύει η συγκέντρωση τυπικής πλειοψηφίας για τον Π. Νίκα, δεν συμπράττει ο Ι. Μπουντρούκας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλίσεων με την παράταξη του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ανακοίνωσε ο Γιάννης Μπουντρούκας, επικεφαλής της παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία”, η οποία κατέχει τη θέση της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο…

Σημειώνεται ότι η παράταξη του Παναγιώτη Νίκα έχει εκλέξει 17 περιφερειακούς συμβούλους, όσους και η παράταξη του Πέτρου Τατούλη, η οποία στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών ήρθε πρώτη σε ψήφους. 

Συνολικά οι έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι 51. Για να μπορέσει λοιπόν ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χρειάζεται 26 συμβούλους, δηλαδή τους 17 δικούς του συν εννιά ακόμη. Ακόμη και αν ενταχθεί η παράταξη του Γιώργου Δέδε στην παράταξη του Παναγιώτη Νίκα, δεν συγκεντρώνεται ο αριθμός 26, γιατί ο Γιώργος Δέδες έχει συνολικά οχτώ περιφερειακούς συμβούλους. Λείπει ένας! 

Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως θα κατορθώσει ο Παναγιώτης Νίκας να αποκτήσει 26 περιφερειακούς συμβούλους και ιδιαίτερα το πως θα μπορέσει να πάρει στο δικό του “στρατόπεδο” περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, γιατί αυτό φαίνεται ότι είναι το σενάριο που “δουλεύεται”. 

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Μπουντρούκα, η παράταξη του οποίου έχει εκλεγεί στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο με δύο συμβούλους, ανακοίνωσε σήμερα τα εξής σχετικά με τη μη ενσωμάτωση της παράταξής του στην παράταξη του Παναγιώτη Νίκα: “Λίγες μέρες πριν από την ορκωμοσία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ως Πελοποννησιακή Συμμαχία στον πελοποννησιακό λαό ότι το εκλογικό σύστημα με το οποίο διεξήχθηκαν οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και η απόφαση της κυβέρνησης, στη «λογική της κυβερνησιμότητας», να αποδυναμώσει το περιφερειακό συμβούλιο μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητές του σε επιτροπές, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων και οδηγούν την αυτοδιοίκηση σε αδιέξοδα. Συνεπώς η Πελοποννησιακή Συμμαχία δεσμεύεται ότι θα δίνει καθημερινά μάχες από τη θέση που την έταξε ο πελοποννησιακός λαός αγωνιζόμενη με συνέπεια για την ανάπτυξη του τόπου και την ευημερία των πολιτών.

Ο Επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας

Ιωάννης Μπουντρούκας”.

Στ.Μ.