Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 18:17

Τα είπαν φιλικά ο περιφερειάρχης με τον μητροπολίτη, μετά την κόντρα για τους λιγνίτες

ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ
«Τα πολιτικά για τους πολιτικούς και τα εκκλησιαστικά για τους εκκλησιαστικούς», είχε πει πριν δύο μήνες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Σήμερα πάντως είχε εγκάρδια συνεργασία στην Τρίπολη με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος του έκανε τις προτάσεις του για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «σκοπός της συνάντησης ήταν η πρόταση ένταξης έργων της Μητροπόλεως Μεσσηνίας στο ΕΣΠΑ. Τα έργα αφορούν αφενός την αναστήλωση ιστορικών μνημείων, με σκοπό την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού και αφετέρου την κοινωνική πρόνοια και μέριμνα, για τα οποία ο Μητροπολίτης τόνισε την ανάγκη υλοποίησής τους».
Αναφέρεται επίσης ότι «ο Περιφερειάρχης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προτάσεις του Μητροπολίτη, αφού και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού αποτελεί προτεραιότητά της, ενώ η υλοποίηση έργων κοινωνικής πρόνοιας από την Εκκλησία ιδιαίτερα στις μέρες, γίνεται επιτακτική ανάγκη».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι «αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, εκφράζοντας τον προβληματισμό και την ανησυχία τους, για τις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, τονίζοντας ότι ο καθένας στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, αλλά και της ανάληψης πρωτοβουλιών, θα πρέπει να συμβάλει στην προσπάθεια καλυτέρευσης της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας».
Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρκης, στη συνάντηση, που έγινε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ήταν παρούσα η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει αγαστή και καθημερινή συνεργασία των δύο θεσμών.