Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 21:38

Π. Κάτσαρης για εκλογές στο Περιφερειακό Συμβούλιο:“Συγκάλυψη μιας κατ’ ουσίαν αντιδημοκρατικής διαδικασίας”

“Στο νέο ακόμη πιο αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό τοπίο που διαμορφώνεται στην Τ.Α. έχουμε να αντιμετωπίσουμε: 
Από τη μια το Περιφερειαρχοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας  των περιφερειών και τις συγκεντρωτικές αντιδημοκρατικές αρμοδιότητες των επιτροπών διοίκησης που διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κλεισθένη. Από την άλλη τις πρόσφατες αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που νομοθέτησε η Ν.Δ. για τη σύνθεση αυτών των επιτροπών διοίκησης...

Με βάση αυτά τα δεδομένα τα μέλη των επιτροπών διορίζονται και καθορίζονται από την παράταξη του δημάρχου-περιφερειάρχη, ώστε οι συσχετισμοί να του δίνουν την απόλυτη πλειοψηφία. Αυτά τα νομοθετήματα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή βούληση των κατοίκων και των συσχετισμών που εκφράστηκαν στις περιφερειακές εκλογές, αυξάνοντας μάλιστα επιπλέον τις αρμοδιότητες αυτών των επιτροπών παρακάμπτοντας ακόμη και το περιφερειακό συμβούλιο. 

Θεωρούμε ότι η διαδικασία των εκλογών μελών επιτροπών κλπ αποτελεί συγκάλυψη μιας κατ’ ουσίαν αντιδημοκρατικής διαδικασίας. Το όλο σύστημα αποτελεί παραβίαση της λαϊκής θέλησης και παράκαμψη του περιφερειακού συμβουλίου, που στόχο έχει να επιβάλλονται οι αντιδημοκρατικές - αντεργατικές επιλογές της Ε.Ε., της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. 

Με βάση τα παραπάνω δεν νομιμοποιήσαμε αυτή τη διαδικασία και δεν στηρίξαμε την εκλογή κανενός συμβούλου σε αυτές τις επιτροπές, ούτε καταθέσαμε ψηφοδέλτιο με την υποψηφιότητα της δικής μας κίνησης για τη συμμετοχή σε αυτές.

Η Ανταρσία στο Μωριά είναι και θα παραμείνει δίπλα στο λαό και τις διεκδικήσεις του όπως έκανε πάντα μέχρι σήμερα.

Για την Ανταρσία στο Μωριά

Κάτσαρης Παναγιώτης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου”