Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 13:38

Ένταξη στο ΠΕΠ της προσθήκης ορόφου στο νοσοκομείο συμφώνησαν Νίκας-Μπέζος

Ένταξη στο ΠΕΠ της προσθήκης ορόφου στο νοσοκομείο συμφώνησαν Νίκας-Μπέζος

Την άμεση ένταξη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Πελοποννήσου της προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 3.300.000 €, συμφώνησαν κατά την  συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργο Μπέζο...

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και φιλίας που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των δύο ανδρών όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως επισημαίνεται από το Γραφείο Τύπου του κου Μπέζου.

Αναλυτικότερα, σημειώνονται τα εξής:
«Με ιδιαίτερη έμφαση ο Διοικητής κ. Γεώργιος Μπέζος έθεσε στο Περιφερειάρχη την αναγκαιότητα ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 της προσθήκης του ορόφου 1.000 τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, επισημαίνοντας δε, ότι πρόκειται για ένα απολύτως ώριμο και σημαντικό έργο που θα δώσει μεγάλη ανάσα στη χωροταξική ασφυξία του Νοσοκομείου από τη μια, αλλά και δυνατότητα φιλοξενίας για παροχή νέων υπηρεσιών υγείας από την άλλη.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του ως προς την σκοπιμότητα και την ένταξη του έργου και κάλεσε το Διοικητή άμεσα να ετοιμάσει το φάκελο ένταξης, μιας και αναμένεται το επόμενο διάστημα να δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση από την διαχειριστική αρχή».
Μπέζος: «Ένα όραμα γίνεται πράξη»
«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα αλλά και μια δικαίωση για όλους όσους πιστεύουμε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας μπορούμε να το φτάσουμε ψηλά. Ένα όραμα που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια και που μέσα σ’ αυτό, κυρίαρχη θέση κατείχε η προσθήκη ενός ορόφου 1.000 τμ, για την στέγαση και τη λειτουργία 2 κλινικών τμημάτων, σήμερα ουσιαστικά γίνεται πράξη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας. Ευχαρίστησε, δε, την οικογένεια του συμπατριώτη μας Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου που χρηματοδότησε πριν από 4 χρόνια την σύνταξη της μελέτης.

Πρόσθεσε, ότι πρόσφατα εντάχθηκε στο ΠΕΠ ακόμη ένα μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000€. Όπως είπε, «ήδη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης. Σήμερα γίνεται αυτό και κάθε μέρα ξετυλίγεται ένας σχεδιασμός για την συνεχή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ούτε μέρα λοιπόν χαμένη. Πρώτα ο Άνθρωπος, πρώτα ο Ασθενής».