Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 13:12

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη ΔΕΗ ζητούν 6 παρατάξεις

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ
Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το θέμα του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, προτείνουν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, οι επικεφαλής των  περιφερειακών παρατάξεων: «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», «Ανταρσία του Μωριά», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», «Πελοποννησιακή Συμμαχία» και «Πράσινη Πελοπόννησος»...

Την επιστολή, με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2019, απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος, ο οποίος, σε συνοδευτικό σημείωμά του, επισημαίνοντας ότι «η σχετική πρόταση υπογράφεται από τους επικεφαλής των έξι παρατάξεων για λογαριασμό όλων των περιφερειακών συμβούλων (16) των συγκεκριμένων παρατάξεων», τονίζει: «Γνωρίζουμε  ότι τυπικά δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 17 συμβούλων. Ελπίζουμε να μην σταθείτε στον τύπο αλλά στην ουσία».

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Είναι γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά το κλείσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 2028. Στη συνέχεια, σε σχέση με τη λειτουργία του λιγνιτικού κέντρου Μεγαλόπολης, έγινε γνωστό ότι η μονάδα Μεγαλόπολη ΙΙΙ, η οποία συνδέεται με την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης, θα κλείσει οριστικά το 2020 η δε μονάδα Μεγαλόπολη IV θα κλείσει μέχρι το 2028.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι προφανές, δημιουργεί κοινωνικό σοκ στην Πελοπόννησο.

Με δεδομένο ότι: α) το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης στη χθεσινή (Τετάρτη 9/10/19) έκτακτη συνεδρίασή του ομόφωνα αντιτάσσεται στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ, β) οι εργαζόμενοι καθολικά αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να συνεδριάσει άμεσα και έκτακτα το Π.Σ. Πελοποννήσου με θέμα: «Όχι στο κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη».

Για το σκοπό αυτό, κ. Πρόεδρε, ζητούμε την κατεπείγουσα και έκτακτη σύγκλιση του Π.Σ. με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι υπογράφοντες επικεφαλής των παρατάξεων:

1.Για την "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου", Θανάσης Πετράκος
2.Για την "Ανταρσία του Μωριά", Παναγιώτης Κάτσαρης
3.Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Νίκος Γόντικας
4.Για τους "Νέους Δρόμους για την Πελοπόννησο", Γιώργος Δέδες
5.Για την "Πελοποννησιακή Συμμαχία", Γιάννης Μπουντρούκας
6.Για την "Πράσινη Πελοπόννησο", Δήμητρα Λυμπεροπούλου »