Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 12:24

Επερώτηση Πετράκου για το «Ριζόμυλος-Κορώνη»

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΣΥΠ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Επερώτηση για τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις του έργου της Επαρχιακής Οδού «Ριζόμυλος – Κορώνη» έθεσε υπ’ όψιν του πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Εμμανουήλ Σκάντζου και Παναγιώτη Νίκα, αντιστοίχως, ο περιφερειακό σύμβουλος, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος…

 Πιο συγκεκριμένα, στην επερώτησή του με θέμα «ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ – ΚΟΡΩΝΗ», που υπέβαλε χθες (15/10) ο κ. Πετράκος επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Κ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη,

Όπως έχετε δηλώσει αρκετές φορές, στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλος – Κορώνη πρέπει να γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις σε όλο του το μήκος, διότι ο δρόμος είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος.

1) Για το τμήμα γέφυρα Τζάννε – Καλαμάκι, μήκους περίπου 7,5 χιλ. και το οποίο κατασκευάζεται 7 χρόνια και ακόμη δεν έχει τελειώσει, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν εκτέλεσης έργου από την Περιφέρεια.

Κύριε Περιφερειάρχη, παρά τις δηλώσεις και τις δικές σας και του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Στάθη Αναστασόπουλου, μετά την επίσκεψή του στο έργο, παρατηρώ, επειδή όπως γνωρίζετε περνάω πολύ τακτικά, ότι καμία επιτάχυνση των εργασιών δεν παρατηρείται:

α) Στα τμήματα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εννοώ τα τμήματα γέφυρα Τζάννε μέχρι το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο Πεταλιδίου και το τμήμα έξοδος Πεταλιδίου  έως Καλαμάκι.

Με δεδομένο ότι η περίοδος αυτή είναι ακόμη, από άποψη καιρικών συνθηκών, κατάλληλη για να γίνουν εργασίες, σας ερωτώ: i) Γιατί δεν έχουν επιταχυνθεί οι εργασίες εδώ και ένα μήνα; ii) Τι ενέργειες θα κάνετε, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους και να παραδοθούν τα δύο αυτά τμήματα άμεσα στην κυκλοφορία, διότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια.

β) Για το τμήμα της παράκαμψης Πεταλιδίου: Με δεδομένο ότι υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή, συνεπώς για ένα μικρό μήκος θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, σας ερωτώ: Εξετάζετε την προοπτική να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου εκτός από το τμήμα που έχει δεσμεύσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων και στο τμήμα αυτό να γίνει μια προσωρινή παράκαμψη;

2) Για το τμήμα Καλαμάκι – Κορώνη: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επιβάλλεται και στο τμήμα αυτό να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση. Με δεδομένο ότι από το 2010 για το τμήμα αυτό δεν έχει γίνει τίποτα, παρ’ ότι υπάρχει μια παλιά μελέτη για την παράκαμψη του Χαροκοπιού, σας ερωτώ:

Είναι στις προθέσεις σας να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη για την βελτίωση αυτού του τμήματος και αν ναι, σε ποιές ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε και πότε, ώστε, στο ορατό μέλλον, να δημοπραττηθεί η κατασκευή του;

Για την ‘Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου’

Ο επερωτών περιφερειακός σύμβουλος

Θανάσης Πετράκος»