Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 21:38

Νέα αναγγελία για την ένταξη του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι στο ΕΣΠΑ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών εντάσσεται ο δρόμος Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, με την παράκαμψη των Φιλιατρών. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με τον οποίο συζήτησαν για σειρά έργων.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε, κατά τη συνεργασία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό, ότι η Περιφέρεια αποδέχεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους για την Ολυμπία Οδό, ωστόσο δεν θα αποδεχθεί να μη φτάσει ο αυτοκινητόδρομος στην Τσακώνα, όπως άλλωστε έχει ψηφίσει η Βουλή.
«Παραμένουμε σταθεροί στη διατυπωμένη, κατ’ επανάληψη και σε όλους τους τόνους, άποψή μας ότι η όποια διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που χρηματοδοτούν την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, θα αφορά το σύνολο του μήκους της όπως έχει ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων η σύμβαση παραχώρησης», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας ότι τόνισε με έμφαση ο κ. Τατούλης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η συντόμευση της ωρίμανσης του έργου «Ριζόμυλος - Σουληνάρι», του άξονα Καλαμάτα - ιζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα για ένταξη, μαζί με το οδικό τμήμα «Σουληνάρι - Κορυφάσιο», τη μελέτη του οποίου παρέδωσε ο περιφερειάρχης στις υπηρεσίες του υπουργείου με πλήρη ωριμότητα ένταξης.
Επίσης η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του υπουργείου, υιοθετώντας πρότερη παρέμβαση του περιφερειάρχη, πρότεινε την ένταξη της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του τμήματος «Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα» του άξονα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.
Τέλος, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων των οδικών αξόνων Τρίπολης - Καλαμάτας και Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου - Τσακώνας, όπως και για την παράδοση της «παράκαμψης Τσακώνας» που προσδιορίζεται μέσα στον τρέχοντα μήνα.