Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 20:22

Ο Πέτρος Τατούλης πάει να απομονώσει τον Παναγιώτη Νίκα για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Τη κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης με το μοντέλο που σχέδιασε και ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα εισηγηθεί την Τετάρτη το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης…

Το θέμα του δρόμου θα συζητηθεί ύστερα από αίτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η “Νέα Πελοπόννησος”, ενώ ο Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση που έχει ετοιμάσει καλεί το Σώμα να αποφασίσει ότι το έργο πρέπει να συνεχιστεί όπως ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Εάν η εισήγηση του Πέτρου Τατούλη υπερψηφιστεί, τότε θα μειοψηφήσει ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, που επί χρόνια ζητεί με επίμονο τρόπο να γίνει ο δρόμος με την παραλιακή χάραξη. Από την εξέλιξη της συζήτησης αναμένεται ότι θα αποκαλυφθούν και οι διαθέσεις της παράταξης του Γιώργου Δέδε, που τη στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Δέδες ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών που προώθησε το συγκεκριμένο μοντέλο για την κατασκευή του δρόμου και έχει ενδιαφέρον εάν θα το υπερασπιστεί ή εάν προσπαθήσει να μην βρεθεί σε θέση μειοψηφίας ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας…

Η εισήγηση που έχει ετοιμάσει ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης για το Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη έχει ως εξής: “Η βελτίωση του  ενδομεσσηνιακού οδικού δικτύου συνιστά σημαντική συνιστώσα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Ειδικότερα ο οδικός άξονας Καλαμάτα- Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη μοχλεύει την τοπική οικονομία, ευνοεί την τόνωση των επενδύσεων στην Μεσσηνία και κυρίως βελτιώνει το επίπεδο ζωής των πολιτών , αλλά και την οδική ασφάλεια. 

Μετά από πολλούς αγώνες και χρόνιες διεκδικήσεις, η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να υπαναχωρήσει των παλιών της θέσεων και να συνεχίσει τον διαγωνισμό με ΣΔΙΤ προκειμένου μέσα στο 2020 να υπάρχει ανάδοχος για το συγκεκριμένο έργο. Να κάνει ακόμη μια κυβίστηση δηλαδή προκειμένου να προσγειωθεί στην πραγματικότητα: συνεχίζει το έργο με το μοντέλο που επεξεργάστηκε και άρχισε να υλοποιεί η προηγούμενη κυβέρνηση, φανερώνοντας πια με τον πιο έκδηλο τρόπο αφενός τον εμπαιγμό των πολιτών καθ’ όλο το περασμένο διάστημα από τους γνωστούς Μεσσήνιους σωτήρες και αφετέρου τον βαθύ λαϊκισμό της κυβέρνησης  και των αχυρανθρώπων του στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η πορεία του έργου είναι σήμερα σε κομβικό σημείο. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οφείλει να εκφράσει την ξεκάθαρη θέση του προκειμένου να αποτελέσει μοχλό περαιτέρω πίεσης για την άρση των όποιων αναστολών και των όποιων αντιδραστικών φωνών που έχουν ως στόχο να ανακόψουν τις εξελίξεις. Οι φωνές αυτές δεν εδράζονται στο δημόσιο συμφέρον, αλλά υπηρετούν ιδιοτέλειες ή ανεδαφικές ανησυχίες. 

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνέχισης του έργου με το μοντέλο που πρόκρινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο προβλέπει: 

  • Νέα χάραξη σύνδεσης της Καλαμάτας με τον Ριζόμυλο , η οποία εφάπτεται του αεροδρομίου, παρακάμπτει την Μεσσήνη και συνεχίζει με τις παρακάμψεις των χωριών μέχρι τον Ριζόμυλο, την Πύλο και την Μεθώνη, με κόστος που θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. 
  • Αντίστοιχα απορρίπτει την παλιά παραλιακή χάραξη, συνεπεία του υψηλού κόστους κατασκευής ( 300 εκατομμύρια ευρώ) και απαλλοτριώσεων, αλλά και των αχαρτογράφητων γεωλογικών συνθηκών σε μια περιοχή που αποτελεί στην μεγαλύτερη έκταση της βάλτο. 
  • Υιοθετεί την διαδικασία του ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου, γεγονός που δημιουργεί ένα ευέλικτο και ρεαλιστικό χρηματοδοτικό εργαλείο, με την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία να προχωρεί σε δανεισμό προκειμένου να καλύψει περίπου το 75% της συνολικής δαπάνης για το έργο και να αναλαμβάνει την συντήρηση του οδικού άξονα για τα επόμενα 26 χρόνια. 
  • Αντίστοιχα απορρίπτει το προηγούμενο μοντέλο που θα απαιτούσε 300 εκατομμύρια κρατικής επιχορήγησης, αφού οι τράπεζες είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρηματοδοτήσουν ένα έργο με τεράστιες επισφάλειες. 
  • Επιταχύνει τις εξελίξεις αφού πλέον ολοκληρώνεται με επιτυχία η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας (εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις κατασκευαστικές εταιρείες και έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας ) και ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του αναδόχου. 
  • Αντίστοιχα αποκλείει επιπρόσθετες  χρονικές καθυστερήσεις, αφού η ωρίμανση των μελετών για τη παλιά παραλιακή χάραξη θα απαιτούσε δύο ακόμη χρόνια αδράνειας , χωρίς να μπορεί ουδείς να προεξοφλήσει το τελικό κόστος κατασκευής, το οποίο ωστόσο υπολογίζεται ότι θα ανερχόταν σε δυσθεώρητα ύψη. 

Εν κατακλείδι, εισηγούμαι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνέχισης του έργου με το μοντέλο που εξασφάλισε και ξεκίνησε να υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως το μόνο ρεαλιστικό σενάριο προκειμένου η Μεσσηνία να αποκτήσει άμεσα αξιόπιστο και σύγχρονο εσωτερικό οδικό δίκτυο. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να δεσμεύει την περιφερειακή Αρχή ως προς τις θέσεις που θα διατυπώνει σε αποφασιστικές και κρίσιμες για την εξέλιξη του έργου διαδικασίες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο της περιφέρειας Πελοποννήσου με αποφασιστικές αρμοδιότητες και οφείλει να προστατεύσει την Πελοπόννησο από τον κάθε επικεφαλής που βλέπει στον εαυτό του το πειθήνιο όργανο της όποιας κυβερνητικής πολιτικής, άποψη που εξευτελίζει τον θεσμό, αλλά και την ίδια την υπόσταση της περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Στ.Μ.