Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 20:55

Σιδηρόδρομο μέχρι το Ναύπλιο το πρώτο αίτημα του περιφερειάρχη Π. Νίκα στον υπουργό Υποδομών

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 
Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, θα έχει την Τετάρτη,  όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, “ο σιδηρόδρομος βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων όσον αφορά τα έργα υποδομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας θα συζητήσει με τον υπουργό”...

Σε ό,τι αφορά τα θέματα ενδιαφέροντος της Μεσσηνίας, η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι ο κ. Νίκας θα συζητήσει με τον κ. Καραμανλή, για τους δρόμους Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη καθώς και Καλό Νερό – Τσακώνα.

Σχετικά με τον σιδηρόδρομο, ο περιφερειάρχης θα θέσει “αφ’ ενός το ζήτημα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο, με συμμετοχή και της Περιφέρειας, και αφ’ ετέρου το ζήτημα της παραχώρησης της χρήσης της μετρικής γραμμής στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα, μετά τη λειτουργία γραμμής κανονικού εύρους στο εν λόγω τμήμα”.

Για τα θέματα αυτά ο περιφερειάρχης θα συζητήσει επίσης την Τετάρτη, το απόγευμα, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο. 

Κατά τα άλλα, ο κ. Νίκας θα θέσει στον υπουργό θέματα που “έχουν να κάνουν με το εθνικό, όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης, ειδικότερα, θα θέσει στο τραπέζι κάθε ένα από τα σημαντικά οδικά έργα στην Περιφέρεια, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα / Σπάρτη), οι δρόμοι Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, Καλό Νερό – Τσακώνα και Σπάρτη – Γύθειο, ο περιφερειακός της Τρίπολης, καθώς και τα έργα ανάπλασης σε Ισθμό και Λουτράκι”.