Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 20:43

“Ξεμαλλιάστηκαν” Νίκας Τατούλης: “Εγώ δεν έβαλα τα παιδιά μου να παίρνουν έργα”, “απειλεί ότι θα με βάλει φυλακή”!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΣ, ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 
Οξύτατη αντιπαράθεση είχαν και στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο νυν και ο πρώην περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας και Πέτρος Τατούλης αντίστοιχα. Ο Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε ότι ο Πέτρος Τατούλης έβαλε την οικογένειά του στη διοίκηση της Περιφέρειας και τα παιδιά του να παίρνουν έργα. Ο Πέτρος Τατούλης τον χαρακτήρισε υβριστή και έκανε υπαινιγμούς για τη φοιτητική δράση του Παναγιώτη Νίκα, ενώ επίσης είπε ότι στον φονικό σαϊτοπόλεμο κρύφτηκε σαν τον κλέφτη και έδειξε ως υπεύθυνο έναν από τους συνεργάτες του Επιπλέον ανέφερε πως διαδίδει στον κόσμο ότι θα τον βάλει φυλακή!...

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε ως θέμα τις μετακινήσεις προσωπικού και τις αλλαγές στην υπηρεσιακή ιεραρχία με αποφάσεις του περιφερειάρχη. Το θέμα μπήκε από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη. 

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “έρχεται αυτό το θέμα σήμερα για να με φοβίσει προσωπικά. Για να μην προχωρήσω σε μεταβολές. Να μην αλλάξω κάτι, η διοίκηση να μην μεταβληθεί, να συνεχίσουν να κυβερνούν κάποιοι”. Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης τόνισε ότι “εγώ ούτε τη γυναίκα μου έφερα στο γραφείο μου, ούτε τα παιδιά μου έβαλα να παίρνουν έργα, ούτε τους συγγενείς μου μάζεψα γύρω γύρω για να διοικήσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και οτιδήποτε κάνω ως προϊστάμενος των υπηρεσιών συνδέεται με το νόμο”. 

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, ο οποίος όταν πήρε το λόγο τόνισε μεταξύ άλλων: “Ακούσατε προηγουμένως τι είπε ο κ. περιφερειάρχης; Συνέχισε πάλι την ίδια ρετρό αντίληψη, κατηγορόντας εμένα, τη γυναίκα μου, την κόρη μου και την οικογένειά μου, όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα, από τότε που τον έφερε από το χέρι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής για να τον εγκαταστήσει στην περιφέρεια. Θέλω να σας πω λοιπόν ότι στις δικές μας προσπάθειες δεν είχε εμφανιστεί ποτέ κανένας πολιτικός, απολύτως κανένας πολιτικός, γιατί δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να είναι εκεί. Ακούστηκε αυτό που συνεχώς λέει ο περιφερειάρχης για την γυναίκα μου, που είναι μια υπάλληλος στο υπουργείο Υγείας, είναι γιατρός με ειδικότητα καρδιολογίας και δημόσιας υγείας και υπηρετεί 32 χρόνια στο υπουργεί υγείας. Η κόρη μου προσλήφθηκε για ένα χρόνο στο γραφείο Τύπου γιατί είχε τα συγκεκριμένα προσόντα. Μίλησε για την οικογένειά μου και μιλάει συνεχώς για την οικογένειά μου. Και το χειρότερο απ όλα αυτά, ο μειλίχιος περιφερειάρχης που ζητάει συναίνεση και συνεννόηση, αυτός που με το δεκανίκι τον έφεραν και τον εγκατέστησαν εδώ πέρα, γυρίζει στην κοινωνία της Πελοποννήσου και λέει απειλόντας, θα βάλω τον Τατούλη φυλακή. Αυτός είναι ο περιφερειάρχης, που έπρεπε να κοκκινίζει. Και εγώ δεν έχω αναφερθεί ποτέ στην ιστορία του, ούτε στη φοιτητική του δράση, ούτε με ποιους ήταν μαζί, ούτε με τίποτα τέτοια πράγματα, όπως δεν αναφέρθηκα προεκλογικά στη μεγάλη ιστορία του σαϊτοπόλεμου, ούτε στο ένα γεγονός, ούτε στο άλλο γεγονός, κρατωντας πάντα σεβασμό απέναντι στην πολιτική διαδικασία. Στο σαϊτοπόλεμο έτρεξε να κρυφτεί σαν κλέφτης, δείχνοντας υπεύθυνο έναν από τους συνεργάτες του. Με ανάγκασε να πω αυτά, δεν έκανα χρήση αυτών ούτε παραμονές εκλογών όταν γύριζε από ντουράκι σε ντουράκι καθυβριζοντας με, όταν εγώ δεν έχω  πει τίποτα για την οικογένειά του, ούτε για τις σχέσεις της οικογένειάς του με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για το πως εξελίχθηκαν”. 

Στ.Μ.