Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 18:15

Αναμένεται μεγάλη κόντρα αύριο για τη δημοπράτηση του Αυλώνα - Πτέρη - Καρυές

Αναμένεται μεγάλη κόντρα αύριο για τη δημοπράτηση του Αυλώνα - Πτέρη - Καρυές

ΠΙΕΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

«Μάχη» αναμένεται να γίνει αύριο (Παρασκευή) το πρωί στο Διοικητήριο, στο διαγωνισμό για την ολοκλήρωση του δρόμου Αυλώνα-Πτέρη-Καρυές. Η Περιφερειακή Ενότητα θέλει οπωσδήποτε να γίνει ο διαγωνισμός, ωστόσο οι μηχανικοί βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις…

Η Περιφερειακή Ενότητα υποστηρίζει ότι, εάν δεν γίνει αύριο ο διαγωνισμός, θα κινδυνεύσει να χαθεί η χρηματοδότηση, που προέρχεται από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (!). Ωστόσο οι μηχανικοί, που είχαν και συνέλευση χθες, είναι αποφασισμένοι ακόμη και να αποκλείσουν το χώρο όπου προγραμματίζεται να γίνει ο διαγωνισμός, υπακούοντας στην απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, για κινητοποιήσεις μέχρι τις 18 Οκτώβρη, με σκοπό την αποτροπή των πολιτικών των μνημονίων, που έχουν δημιουργήσει προβλήματα βιοπορισμού και στο συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο, όπως σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Η Περιφερειακή Ενότητα θέλει οπωσδήποτε να γίνει ο διαγωνισμός, τονίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά στενά. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το έργο, που έχει προϋπολογισμό 950.000 ευρώ, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, διαφορετικά δεν θα είναι εξασφαλισμένη η πληρωμή του εργολάβου από το Γ’ Κ.Π.Σ.
Σημειώνεται ότι και την Τρίτη υπήρξε πρόβλημα στην Περιφερειακή Ενότητα με τους διαγωνισμούς δύο έργων, οι οποίοι τελικά δεν έγιναν χάρη στην κινητοποίηση των μηχανικών. Μάλιστα, οι εργολήπτες διαμαρτύρονται για τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε., Παναγιώτη Γιαννακέα, σημειώνοντας ότι πίεσε τους υπαλλήλους μηχανικούς προκειμένου να παραβιάσουν την απόφαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να διενεργήσουν το διαγωνισμό, κάτι που δεν έκαναν.
Στ.Μ.