Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 21:48

“Αδειες σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος” η απάντηση του περιφερειάρχη στους υπαλλήλους

Επιμένει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην απόφασή του να εργάζονται οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών του με τη φυσική παρουσία τους στα γραφεία τους και όχι από το σπίτι τους…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας σημειώνεται το εξής: “Οι άδειες δίδονται ως ο νόμος ορίζει” επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος στο θέμα της παρουσίας των υπαλλήλων της Περιφέρειας στις υπηρεσίες τους, προσθέτοντας ότι “η αδικαιολόγητη απουσία συνεπάγεται συνέπειες, ως ορίζει ο νόμος”.

Ο περιφερειάρχης ειδικότερα, σε δήλωσή του σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου, ζήτησε από το προσωπικό της Περιφέρειας “την τήρηση της νομιμότητας και του όρκου, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το λαό μας”, υπενθυμίζοντας “την ηρωική, αλλά και ταυτόχρονα παραδειγματική στάση των υγειονομικών και γενικά των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία”.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, η χορήγηση αδειών γίνεται κανονικά, τόσο για την κατηγορία που αφορά άδειες κανονικές, αναρρωτικές, τέκνων, άνευ αποδοχών, όσο και για άδειες ειδικού σκοπού, όπως αυτές σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, καθώς επίσης και άδειες για την προστασία ανηλίκων, και την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία”.