Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 07:48

Αδικημένη η Μεσσηνία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα έργα αθλητικών υποδομών

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 
Το δεύτερο μικρότερο ποσό κατανέμεται από την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου για έργα αθλητικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία όμως έχει τεράστιες ανάγκες, για τις οποίες άλλωστε μιλούσε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, την περίοδο που ήταν δήμαρχος Καλαμάτας. Στη Μεσσηνία κατανέμονται 823.500 ευρώ για έργα, όταν στην Αργολίδα κατανέμονται 1.636.720 ευρώ. Να σημειωθεί ότι ως δήμαρχος Καλαμάτας επανειλημμένως ο κ. Νίκας είχε κάνει σχόλια στο Δημοτικό Συμβούλιο για υφυπουργούς Αθλητισμού που για ψηφοθηρικούς λόγους χρηματοδοτούσαν αθλητικά έργα στις εκλογικές τους περιφέρειες και έριχναν τις υπόλοιπες. Μάλιστα είχε κάνει αναφορά και στην Αργολίδα, που όμως παίρνει και πάλι τη μερίδα του λέοντος…

Τα έργα αθλητισμού που θα κάνει η Περιφέρεια στη Μεσσηνία είναι: 

-Προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας με 350.000 ευρώ.

-Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών προκατασκευασμένων κερκίδων στο γήπεδο της Ανδρούσας του Δήμου Μεσσήνης με 74.200 ευρώ.

-Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών προκατασκευασμένων κερκίδων στα γήπεδα Ανδρούσας, Βαλύρας, Μπούκας, Λογγά με 134.000 ευρώ. 

-Επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας με 65.000 ευρώ. 

-Αθλητικό κέντρο Κυπαρισσίας με 200.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι οι υπόλοιποι νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου παίρνουν για έργα: Λακωνία 1.692.800 ευρώ, Αργολίδα 1.636.720 ευρώ, Αρκαδία 950.000 ευρώ και Κορινθία 800.000 ευρώ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνεται ότι “αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.903.020 ευρώ δρομολογήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της τηλεσύσκεψης” και ότι “παρά την δραματική μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, τα συγκεκριμένα έργα έχουν απολύτως διασφαλισμένες πιστώσεις”. 

Επίσης ο περιφερειάρχης κ. Νίκας σημείωσε ότι “αθλητικά έργα θα κατασκευάζονται σε οικισμούς στους οποίους λειτουργούν σχολικές μονάδες και υπάρχει νεολαία γενικότερα” όπως και ότι “θα υπάρχει σε εξέλιξη εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε όλη την Περιφέρεια”.

Τέλος στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι “αποφασίστηκε να υπάρξει πρόγραμμα για την προώθηση αθλημάτων όχι ευρέως διαδεδομένων, όπως επίσης και αθλητικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη. Σε αυτά συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, δραστηριότητες όπως καταδύσεις, ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, μονοπάτια – πεζοπορία (τρέκινγκ), αναρρίχηση, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αιωροπτερισμός, καθώς επίσης αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα, αλλά και τα αποκαλούμενα “εξτρίμ” αθλήματα”.