Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 09:50

Στον Καραμανλή ο περιφερειάρχης, τι ζητούν Πετράκος-Δρούγκας

Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και προφανώς θα συζητήσουν για μεγάλα έργα υποδομής που αφορούν την Πελοπόννησο και την περιοχή της Μεσσηνίας. Με παρέμβασή τους οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, ζητούν στη συνάντηση αυτή ο περιφερειάρχης να μην παρουσιάσει στον υπουργό τις δικές του απόψεις και προτάσεις για τα έργα υποδομής στη Μεσσηνία αλλά τις αποφάσεις που έχει πάρει σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο…

Συγκεκριμένα οι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας υπέβαλαν πρόταση για να ενταχθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης, θέμα προ ημερησίας διατάξεων για την επαναβεβαιώση των θέσεων του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης και του δρόμου Καλού Νερού-Τσακώνας. 

Ειδικότερα στην πρότασή τους σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Με δεδομένο ότι η συνάντηση αυτή (σ.σ. Π.Νίκα-Κ.Καραμανλή) είναι πολύ σημαντική  και επιπλέον το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει πάρει και για τα δυο αυτά σημαντικά οδικά έργα συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες όμως  δεν έχει υπερψηφίσει η παράταξη του κ. Περιφερειάρχη, προτείνουμε να ενταχθεί προ Η.Δ. και να γίνει συζήτηση στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ την Τετάρτη 27β Μαΐου το θέμα: «Ενημέρωση  και επαναβεβαίωση των αποφάσεων του ΠΕΣΥΠ για τα μεγάλα οδικά έργα Καλαμάτα- Μεθώνη   και Καλό Νερό – Τσακώνα», διότι κατά τη γνώμη μας το πρέπον και θεσμικά και δημοκρατικά ορθόν είναι ο κ. Περιφερειάρχης να εκφράσει στη συνάντηση τις θέσεις  και αποφάσεις του   Περιφερειακού Συμβουλίου .

Υπενθυμίζουμε συνοπτικά  ότι το ΠΕΣΥΠ έχει αποφασίσει:

1.Για το Καλό Νερό – Τσακώνα :Να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση-επικαιροποίηση  των μελετών, να κηρυχτούν οι απαλλοτριώσεις και να δημοπρατηθεί ως Δημόσιο έργο χωρίς διόδια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (νέο ΕΣΠΑ) .

  1. Για το Καλαμάτα –Πύλος – Μεθώνη: Να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις  η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με βάση το σχέδιο των κ. Σπρίτζη- Δέδε ώστε να κατασκευαστεί ο δρόμος χωρίς διόδια. 

Συνεπώς πέραν των άλλων δεν πρέπει να θέσει ο κ. Περιφερειάρχης στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή τη προσωπική του πρόταση,   να συμβάλει χρηματοδοτικά η Περιφέρεια από το ΠΕΠ με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ”.