Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 09:11

Αυθαιρεσία περιφερειάρχη με κατεπείγουσα και χωρίς διαβούλευση τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ 
Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, στις 10.30 το πρωί, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Με τους δήλωση οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, τονίζουν ότι πρόκειται για αυθαίρετη απόπειρα του περιφερειάρχη. Ζητούν να αποσυρθεί το θέμα από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και να γίνει διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις παρατάξεις…

Συγκεκριμένα οι Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας έκαναν την εξής γραπτή δήλωση: “Η Περιφερειακή Αρχή, με διαδικασίες κατεπείγουσες και χωρίς καμία διαβούλευση με τις παρατάξεις, φέρνει σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Επειδή:

1) Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το κατεπείγον του θέματος.

2) Δεν προχώρησε σε καμία διαβούλευση με τις παρατάξεις, όπως επιβάλλουν οι στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας.

3) Υπάρχουν και επιπλέον αλλαγές για τις οποίες δεν ενημερώθηκαν καν ούτε οι σύλλογοι των εργαζομένων.

  1. Οφείλει ο  κ. Νίκας να τηρήσει τα υπεσχημένα 

Ζητάμε να αποσυρθεί το θέμα και να προχωρήσει σε διαβούλευση με τις παρατάξεις και τους εργαζομένους, όπως επιβάλλουν οι ορθοί κανόνες διοίκησης και δημοκρατικής λειτουργίας. 

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε την αυθαιρεσία που επιδεικνύει, σε αρκετές περιπτώσεις, ο κ. Νίκας, να αποτελέσει κανονικότητα”.