Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 19:52

Σκηνικό σύγκρουσης στο Περιφερειακό: Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος πριν έρθει ο Καραμανλής στην Τρίπολη

Με ένταση ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το απόγευμα, στην Τρίπολη. Μεταξύ των θεμάτων που πυροδότησαν το κλίμα και ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και συγκεκριμένα το αίτημα του επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάση Πετράκου, να γνωμοδοτήσει το Σώμα επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων πριν την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, στην Τρίπολη, την Πέμπτη…

Τελικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αποδέχτηκε το αίτημα και κάλεσε το προεδρείο να καλέσει σε νέα συνεδρίαση μέχρι την επίσκεψη του υπουργού, προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Σώμα για το δρόμο.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας αρνήθηκε να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση το θέμα, διότι, όπως είπε, θέλει να ακούσει πρώτα τους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης. Ανακοίνωσε ότι αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο. 

Προηγουμένως ο περιφερειάρχης είπε ότι “δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα να τρέξουμε” αλλά και ότι δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη του έργου, ακόμη αν πρόκειται για την επιλογή του “μπαλώματος”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας προφανώς την αναβάθμιση της υφιστάμενης χάραξης.  

Στ.Μ.