Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 08:22

Αποχωρεί η Νικολάκου από την Περιφέρεια - Νίκας: “Αυτούς που είναι ξάπλα δεν τους απειλούμε”

Αποχωρεί η Νικολάκου από την Περιφέρεια - Νίκας: “Αυτούς που είναι ξάπλα δεν τους απειλούμε”

ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 
“Σας έχω πει, πολύ σύντομα θα αποχωρήσω” ανακοίνωσε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου η Ντίνα Νικολάκου, απευθυνόμενη στον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα. Είχε προηγηθεί σκληρή κόντρα, με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα να λέει στην Ντ. Νικολάκου: “Άσκησες χρόνια εξουσία και νομίζεις ότι συνεχίζεις. Δεν συνεχίζεις, αλλάξανε οι όροι”. 
Από την πλευρά της η Ντ. Νικολάκου διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι οι αναφορές του περιφερειάρχη Π. Νίκα ακούγονται σαν απειλή. 
Τότε ο περιφερειάρχη είπε ότι “αυτούς που είναι ξάπλα δεν τους απειλούμε”....

Το σκηνικό της έντασης ξεκίνησε όταν η Ντίνα Νικολάκου ζητούσε επίμονα να μπει σε ψηφοφορία η πρότασή της και η πρόταση του Θανάση Πετράκου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του δρόμου Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης. 

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός, αντέδρασε στην επιμονή της περιφερειακής συμβούλου λέγοντας “Ντίνα μάσε το στόμα σου σε παρακαλώ, επιτέλους, μαστο”, ενώ τόνισε ακόμη ότι ο Κανονισμός του Σώματος δεν προβλέπει αυτό που ζητούσε η σύμβουλος της παράταξης του Πέτρου Τατούλη. 

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μίλησε μεταξύ άλλων για “μίσος, το οποίο εκφράζεται από κάποιους που νομίζουν ότι κάτι τους αρπάξαμε που τους ανήκε, που το φέραν από τη μάνα τους και τον πατέρα τους”.

Ανέφερε επίσης ο περιφερειάρχης ότι είναι άλλη εξουσία το Περιφερειακό Συμβούλιο και άλλη εξουσία ο περιφερειάρχης και πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το περιφερειακό συμβούλιο να του επιβάλει αποφάσεις με ιδεολογικό περιεχόμενο που έρχεται σε αντίθεση με τη δική του ιδεολογία. Επιπλέον τόνισε ότι “δεν θα με κοντύνετε. Αποκλείεται, δεν μπορείτε να με κοντύνετε”, ενώ απευθυνόμενος στην περιφερειακή σύμβουλο είπε: “Ακούστε κ. Νικολάκου, γνωριζόμαστε χρόνια στα συλλογικά όργανα. Μην τα βάζετε μαζί μου. Βάλτα με άλλους, με μένα μην τα βάζεις”. 

Η Ντίνα Νικολάκου απάντησε μεταξύ άλλων: “Δεν δειλιάζω, δεν φοβάμαι, δεν κιοτεύω. Θα δώσω αγώνα για τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου έστω και αν μείνω μόνη  μου. Παλεύω από μικρό παιδί γι’ αυτό και προβλέπω -εγώ δεν θα είμαι εδώ, γιατί όπως σας έχω πει πολύ σύντομα θα αποχωρήσω- ότι αν συνεχίσετε έτσι πολύ γρήγορα θα αντιδράσουν και άλλοι”. 

Τέλος η περιφερειακή σύμβουλος τόνισε ότι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας,  πέρα από τα λόγια, στην πράξη υποχώρησε αποδεχόμενος να συζητηθεί το θέμα του δρόμου Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν από την Πέμπτη, που θα επισκεφθεί την Τρίπολη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στ.Μ.