Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 23:07

Δεν το γνώριζε, δήλωσε ο περιφερειάρχης, για το λογότυπο της Περιφέρειας που παραπέμπει στους ναζί

“ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ” 
Άγνοια δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, για το λογότυπο της Περιφέρειας που παραπέμπει σε ναζιστικό σύμβολο. Τόνισε ότι με το έγινε γνώστης της ύπαρξης του λογότυπου έδωσε εντολή για την απόσυρσή του. Η δήλωση του περιφερειάρχη δημιουργεί ερωτήματα για το ποιος είναι τελικά ο υπεύθυνος γι’ αυτό το λογότυπο και την ανάρτησή του στο διαδίκτυο και πως είναι δυνατόν να μην ήξερε τίποτα…

Σε σχετική γραπτή δήλωση του περιφερειάρχη Π. Νίκα σημειώνεται το εξής: “Δεν είχα καμία γνώση για το συγκεκριμένο ατυχές περιστατικό. Μόλις έλαβα γνώση έδωσα εντολή να υπάρξει άμεση ανάκληση, όπως και έγινε. Δηλώνω ξεκάθαρα δε, ότι δεν θεωρώ άδικες τις διαμαρτυρίες.

Αν και πρόκειται για αρχαιοελληνική γραφή -από το αποκαλούμενο αλφάβητο της Κύμης- το συγκεκριμένο σύμβολο είναι ιδιαίτερα φορτισμένο στον τόπο μας, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν υπάρξει θύματα αυτών που το έφεραν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Είμαι γνώστης των αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών που εγείρει στον τόπο μας το εν λόγω σύμβολο. Δεν γνώριζα κάτι και μόλις έλαβα γνώση έδωσα άμεσα εντολή να απομακρυνθεί, όπως και έγινε”.