Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 19:03

Έξι από τις εννιά παρατάξεις ζητούν ειδική συνεδρίαση για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Την άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα τις εξελίξεις, μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, ζητούν με κοινό τους αίτημα οι έξι από τις εννιά παρατάξεις του Σώματος. Το αίτημα δεν υπογράφουν οι παρατάξεις του Πέτρου Τατούλη και της Χρυσής Αυγής και φυσικά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα…

Ειδικότερα το αίτημα υπογράφουν οι επικεφαλής παρατάξεων Γιώργος Δέδες, Γιάννης Μπουντρούκας, Νίκος Γόντικας, Θανάσης Πετράκος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτης Κάτσαρης. Ωστόσο οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων που υπογράφουν το αίτημα είναι 16, ενώ για να μπορέσει ένα θέμα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από τη βούληση του προεδρείου, χρειάζεται από 17 υπογραφές περιφερειακών συμβούλων. 

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι έξι παρατάξεις σημειώνουν: “Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε πρόσφατα στην κυβέρνηση και την  Περιφέρεια Πελοποννήσου επιστολή, η οποία περιλάμβανε 47 «κίτρινες κάρτες» για το έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Μετά από αυτό και έπειτα από την άρνηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα να έρθει προς συζήτηση στο ΠεΣυΠ το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, οι 6 παρατάξεις:

  • «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο»
  • «Πελοποννησιακή Συμμαχία»
  • «Λαϊκή Συσπείρωση»
  • «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
  • «Πράσινη Πελοπόννησος»
  • «Ανταρσία του Μωριά»

με τις υπογραφές 16 Περιφερειακών συμβούλων καταθέσαμε την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 αίτηση σύγκλισης του ΠΕΣΥΠ με τη διαδικασία του 1/3  με θέμα: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής»  

Καλούμε τον κ. Πρόεδρο του ΠΕΣΥΠ  και τον κ. Περιφερειάρχη να συγκληθεί άμεσα το ΠΕΣΥΠ σε ειδική συνεδρίαση για το ανωτέρω θέμα”.