Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 18:28

Π. Νίκας: Είμαστε αντικειμενικοί απέναντι στα ΜΜΕ, όχι πια “κρυφές” δαπάνες με πολλά χρήματα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Τη θέση ότι η περιφερειακή του αρχή είναι δίκαιη και αντικειμενική απέναντι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, υποστήριξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Αντίθετα, τόνισε ότι αυτό δεν συνέβαινε στο παρελθόν οπότε και γίνονταν “κρυφές” και “θηριώδεις” δαπάνες με την αιτιολογία της δημοσιότητας. “Έχουμε διδαχθεί εμείς από το παρελθόν σε αυτά τα ζητήματα” είπε …

Ερώτηση για τα κριτήρια με τα οποία κατανεμήθηκαν καταχωρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η σύμβουλος της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”, Αντωνία Μπούζα. Όπως τόνισε, προκύπτουν μεγάλες ανισότητες σε ό,τι αφορά το κόστος καταχωρήσεων. 

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας απάντησε: “Εμείς, κοιτάξτε, έχουμε διδαχθεί από πολλούς και από το παρελθόν για τη συμπεριφορά μας στα ΜΜΕ, η οποία πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική. Και το κριτήριο πράγματι είναι η αναγνωσιμότητα των εφημερίδων, η θεαματικότητα των τηλεοράσεων, η ακροαματικότητα των ραδιοφώνων και οι ιστοσελίδες που έχουν αναγνωριμότητα πάνω από 2,5 χιλιάδες. Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο δίκαιοι και όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται, έχουμε διδαχθεί εμείς από το παρελθόν σε αυτά τα ζητήματα”. 

Ωστόσο ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι οι καταχωρήσεις αποτελούν τη “μια πλευρά της χρηματοδότησης, τη φανερή, η οποία προέρχεται από το ΕΣΠΑ και ελέγχεται από τα ευρωπαϊκά όργανα και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, η κρυφή, αυτή η  οποία δεν φαινεται και για την οποία θα μιλήσουμε όταν θα έρθει η διαδικασία ελέγχου στο χρόνο. Εκεί είναι τα πολλά χρήματα. Κάνουμε μια δραστηριότητα, παράδειγμα το Iron Man, η οποία στοιχίζει στα χαρτιά 250.000 ευρώ αλλά έχει μια θηριώδη δημοσιότητα ως ΜΜΕ που θέλουμε. Κάνουμε μια εκδήλωση, όπως αυτή που έγινε μπροστά από το Διοικητήριο - παρανόμως γι’ αυτό και πληρώθηκε από την Περιφέρεια το σχετικό πρόστιμο -  και τα μισά χρήματα για την εκδήλωση αυτή πηγαίνουν για τη δημοσιότητα”. 

Τέλος ο κ. Νίκας σχολίασε ότι “μπορώ να μιλώ μέχρι το βράδυ για τέτοια ζητήματα τα οποία εμείς θα τα αποφύγουμε. Για τις τηλεοράσεις εδώ σε τοπικό επίπεδο το κριτήριο ήταν η θεαματικότητα. Παρακολουθούμε την πορεία της θεαματικότητας και κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε με το σωστό τρόπο, γιατί θέλουμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και καταλαβαίνετε το τι εννοώ. Δεν έχουμε κανένα λόγο να κάνουμε μια πολιτική αυτοϋπονόμευσης γιατί εμείς έχουμε διδαχθεί από το παρελθόν και από πολλούς”. 

Στ.Μ.