Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 19:00

Συζήτηση στο Περιφερειακό για τα αρχαία της Υπαπαντής χωρίς τη συμμετοχή της περιφερειακής αρχής

ΝΙΚΑΣ: ΘΑ ΤΗΡΗΣΩ Ο,ΤΙ ΠΕΙ ΤΟ ΚΑΣ 
Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη, και κατά πλειοψηφία πέρασε πρόταση να συζητηθεί στη συνέχεια το θέμα της ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής. Ωστόσο, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, η παράταξή του δεν θα συμμετέχει στη συζήτηση και προειδοποίησε τις αντιπολιτεύσεις να μη θελήσουν να του επιβάλουν οποιαδήποτε απόφαση γιατί δεν θα την τηρήσει…

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι θα τηρήσει όποια απόφαση πάρει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα συμπορευτεί με την απόφαση του Δήμου. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης κ. Νίκας ανέφερε ότι “θέλω να παρακαλέσω να μη συζητηθεί (το θέμα) ενόψει των αποφάσεων του Δήμου” με τις οποίες “θα συμμορφωθώ στο βαθμό που έχω αρμοδιότητα”. 

Ο κ. Νίκας τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί να του επιβάλει αποφάσεις σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, στο οποίο έχει ενταχθεί το έργο της ανάπλασης στην Υπαπαντή. Συγκεκριμένα είπε: “Ξέρετε τι αρμοδιότητες έχω όσον αφορά το ΠΕΠ, οι οποίες δεν συνδέονται με τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα συμμορφωθώ απολύτως με τις αποφάσεις του ΚΑΣ. Τελείωσε, ό,τι πει το ΚΑΣ. Από εκεί και πέρα μη θελήσετε να μου επιβάλετε οποιαδήποτε απόφαση, η οποία εμπίπτει στον τομέα των δικών μου αρμοδιοτήτων, διότι δεν θα το τηρήσω. Ως παράταξη δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα πάρτε όποια απόφαση θέλετε. Εμείς θα τηρήσουμε ό,τι πει το ΚΑΣ, θα συμπορευτούμε με το Δήμο Καλαμάτας και θα υπάρξει η προστασία των αρχαιοτήτων κατά τη λογική των επιστημόνων που έχουν και την κύρια ευθύνη”. 

Στ.Μ.