Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 08:05

“Διαλύθηκε” η συνεδρίαση, δεν έγινε συζήτηση για τις αρχαιότητες της Υπαπαντής

Την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί τελικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της ανάδειξης των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής, παρότι το θέμα είχε μπει στη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία όμως “διαλύθηκε” ή για την ακρίβεια έληξε πρόωρα, όταν οι παρατάξεις του περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα και του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, συμφώνησαν να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί τη Δευτέρα…

Το θέμα έφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου. Και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να συζητηθεί το θέμα, ενώ ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι η περιφερειακή αρχή δεν συμμετέχει και περιμένει να τοποθετηθεί ο κύριος του έργου, που είναι ο Δήμος Καλαμάτας και να αποφασίσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ο Π. Νίκας υπογράμμισε ότι θα τηρήσει την απόφαση που θα πάρει το ΚΑΣ.

Αυτά έγιναν στην αρχή της συνεδρίασης και συμφωνήθηκε η συζήτηση του θέματος να γίνει αργότερα. Όμως αργότερα, όταν ξαναμπήκε το θέμα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συμφώνησαν ότι εκείνο που προέχει είναι να πάρουν αποφάσεις ο Δήμος Καλαμάτας και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Μετά από αυτή την κοινή άποψη ο πρόεδρος του Σώματος, Μανώλης Σκαντζός, κήρυξε τη διακοπή της συνεδρίασης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη και ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Δευτέρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των περιφερειακών συμβούλων. 

Αναγκαστικά ή όχι συμφώνησαν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τη διακοπή της συνεδρίασης, ζήτησαν όμως το θέμα των αρχαιοτήτων της Υπαπαντής να συζητηθεί πρώτο. 

Στ.Μ.