Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 08:21

Εργολάβοι διεκδικούν στα δικαστήρια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 24.000.000 ευρώ!

Είναι τεράστια τα ποσά που διεκδικούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εργολάβοι, για εκκρεμότητες και προβλήματα που υπάρχουν με τα έργα τους, χωρίς δική τους ευθύνη, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι. Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι το ποσό που διεκδικούν στα δικαστήρια οι εργολάβοι ανέρχεται σε 24.000.000 ευρώ, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γόντικας, ανέφερε ότι το ποσό είναι διπλάσιο…

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας ανέφερε ότι οι διεκδικήσεις αυτές έχουν προκληθεί από σταλίες και συγκεκριμένα σημείωσε: “Τι είναι σταλίες: Ή ο μηχανικός της Περιφέρειας τα έχει κάνει πλακάκια με τον εργολάβο ή δεν ξέρει τι του γίνεται, είναι αδιάφορος για την Υπηρεσία. Αυτό σημαίνει σταλίες”. 

Ο κ. Νίκας τόνισε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις διεκδικήσεις οργανώνει τη Νομική της Υπηρεσία. Είπε συγκεκριμένα ότι “χρειαζόμαστε γρήγορα ένα συμμάζεμα των νομικών υπηρεσιών. Ένα οργανωμένο γραφείο με διεύθυνση, μια νομική συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης και προφανέστατα όταν χρειάζεται έξωθεν βοήθεια αυτή να δίνεται”. Για την οργάνωση της Νομικής Υπηρεσίας ο περιφερειάρχης σημείωσε πως έχει εξασφαλίσει την έγκριση για την πρόσληψη δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή. 

Στ.Μ.