Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 09:05

Η αυτοδιοίκηση αναζητεί μέτρα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας μετά τα γεγονότα σε Μεσσήνη-Πιπερίτσα

Έντονα προβληματίζει την αυτοδιοίκηση, όσο είναι ακόμη νωπή η κατάσταση μετά τα γεγονότα στη Μεσσήνη και την Πιπερίτσα, ύστερα από το θανάσιμο πυροβολισμό νέου τσιγγάνου, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αν και πρόκειται για ζήτημα ευθύνης της κεντρικής εξουσίας, που όμως μέχρι τώρα δεν έχει μπορέσει να παρέμβει με ουσιαστικά μέτρα. Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης θα συνεδριάσει εκτάκτως με θέμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων. Ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της παραβατικότητας, μετά τα γεγονότα στη Μεσσηνία, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη. Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, ανακοινώθηκε ότι θα καλέσει σε συνάντηση την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, με θέμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τσιγγάνων της Πελοποννήσου, κάτι που έχει κρίσιμο ρόλο στην πρόληψη της παραβατικότητας των Ρομά…

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης θα συνεδριάσει εκτάκτως στις τρεις μετά το μεσημέρι, στο Φιλοσοφικό Κέντρο. Θα είναι μια συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του κορονοϊού. 

Ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, “με δεδομένα τα τελευταία και συνεχή περιστατικά παραβατικότητας και κλοπών στη Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μεσσηνίας και ιδιαίτερα σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας” ζήτησε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, “να ενταχθεί προς συζήτηση ως τακτικό θέμα, με τίτλο: «Λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της αυξημένης παραβατικότητας για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών»”.

Ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, σημειώνει ότι εάν δεν γίνει δεκτή η πρότασή του από το προεδρείο, τότε θα τη επαναλάβει την Τετάρτη, ώστε να αποφασίσει το ίδιο το Σώμα για την τύχη της.