Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 19:36

“Μπηχτές” Νίκα σε Τατούλη για έλλειμμα στην Πελοπόννησος Α.Ε.: “Ευτυχώς που δεν ξέρω το θέμα όπως εσείς!...”

“Καρφιά” εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, κατά του πρώην περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, επιμένοντας ότι στην αναπτυξιακή εταιρία Πελοπόννησος Α.Ε. υπάρχει έλλειμμα 1.300.000 ευρώ, κάτι που αρνείται ο προκάτοχός του. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Νίκας συνέχισε να μιλάει για το έλλειμμα, αναφερόμενος και σε συγκεκριμένο έργο της Αναπτυξιακής για το οποίο, σύμφωνα πάντα με τον περιφερειάρχη, δεν υπάρχουν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθεί. Από κάτω ο κ. Τατούλης υποστήριζε ότι ο κ. Νίκας δεν ξέρει το θέμα με το συγκεκριμένο έργο και ο περιφερειάρχης του απάντησε από το μικρόφωνο “ευτυχώς που δεν ξέρω το θέμα όπως το ξέρετε εσείς. Γι’ αυτό και θα το τακτοποιήσω!”...

Επιπλέον ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι το έλλειμμα η Πελοπόννησος Α.Ε. θα το διεκδικήσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα καταλογιστεί στους υπευθύνους, ενώ προκλήθηκε μεγάλη αντίδραση στην παράταξη του Πέτρου Τατούλη, με περιφερειακούς συμβούλους να διαμαρτύρονται ότι με αυτά που αναφέρει ο Π. Νίκας είναι σαν να τους λέει κλέφτες. 

Παρέμβηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Τατούλη, Γιώργος Ρουμελιώτης, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι ορκωτοί λογιστές που τα προηγούμενα χρόνια έβρισκαν την εταιρία να μην έχει πρόβλημα, να βρήκαν τώρα τέτοιο έλλειμμα. Ο περιφερειάρχης απάντησε με νέο καρφί, σχολιάζοντας συγκεκριμένα “μακάρι να έχετε δίκιο εσείς και να έχουν άδικο οι ορκωτοί που ελέγχουν τις εταιρίες...”. 

Πάντως υποβλήθηκε αίτημα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα του πορίσματος ελέγχου της Πελοπόννησος Α.Ε. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι που τελικά θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση, αν και ο περιφερειάρχης είχε πει προηγουμένως ότι πρώτα πρέπει να γίνει η Γενική Συνέλευση της εταιρίας και να αποφασιστεί εάν θα καλυφθεί το έλλειμμα με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή αν θα κλείσει και μετά να ακολουθήσει συζήτηση στο Σώμα. 

Επίσης προηγουμένως ο πρώην περιφερειάρχης κ. Τατούλης απευθυνόμενος στον κ. Νίκα υπογράμμισε ότι οφείλει να δώσει όλα τα στοιχεία στις παρατάξεις σχετικά με τον έλεγχο στην εταιρία και υπογράμμισε πως δεν προκύπτει από πουθενά ζήτημα ελλείμματος, σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι τώρα έχει στη διάθεσή του. Σχολίασε δε ότι η Πελοπόννησος Α.Ε. έχει αναδειχθεί από κάποιους στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως “το μεγάλο παραμύθι, ο μεγάλος λαϊκισμός, η μεγάλη ξεφτίλα” όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα. 

Από την πλευρά του ο κ. Νίκας είπε ότι το πόρισμα έχει πάει στην Αρχή Διαφάνειας, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά και ακόμη ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε εισαγγελέας ούτε δικαστής και ευχήθηκε να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Στ.Μ.