Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 18:28

Πολιτικός πολιτισμός... στην Περιφέρεια - Νίκας σε Τατούλη: “Από το ‘14 θα σε είχα τελειώσει”!

“ΟΠΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΙΣΤΟΣ” 
Ο πολιτικός πολιτισμός περίσσεψε πάλι χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, για μια ακόμη φορά εξαπέλυσε επίθεση με μη πολιτικούς όρους και ωρυόμενος στον Πέτρο Τατούλη.“Είσαι μεγάλος άνθρωπος και λες και ανακρίβειες”, “μου προκαλείς το γέλιο με όσα έχεις κάνει 11 χρόνια”, “από το ‘14 θα σε είχα τελειώσει”, “ό,τι έκανες σε αυτή την αίθουσα θα το πληρώσεις από εμένα”, “όποτε είσαι απέναντί μου θα είσαι καθιστός” είναι μερικά από αυτά που έσουρε στον Πέτρο Τατούλη ο Παναγιώτης Νίκας (δες στο video από το 5.17.38 και μετά). Προφανώς θα απάντησε ο πρώην περιφερειάρχης στις επιθέσεις, όμως το μικρόφωνο δεν έχει πιάσει αυτές τις απαντήσεις…

Αυτή η επίθεση εξαπολύθηκε σε συζήτηση θέματος για έργο που θα κάνει η Περιφέρεια στο γήπεδο της Ανδρούσας. Η πρώην αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, ανέφερε ότι η προηγούμενη περιφερειακή αρχή ήταν η πρώτη στη χώρα που εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για αθλητικά έργα. Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απάντησε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τις χειρότερες αθλητικές υποδομές από όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας, ιδιαίτερα στις πρωτεύουσες των Νομών και αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν θα έπρεπε να επιτρέπει σε κάποιον να επαίρεται. Η Ντίνα Νικολάκου ανταπάντησε ότι δεν είναι σωστό να μηδενίζει ο περιφερειάρχης τις προσπάθειες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και επιπλέον σχολίασε ότι ο περιφερειάρχης ήταν αλλεπάλληλες θητείες δήμαρχος Καλαμάτας αλλά δεν κατάφερε να αναβαθμίσει το Δημοτικό Στάδιο της πόλης. Αυτή η αναφορά της Ντίνας Νικολάκου ήταν που έβαλε τη φωτιά!

Ο περιφερειάρχης έσπευσε να απαντήσει ότι όταν ήταν δήμαρχος η Τεχνική Υπηρεσία δούλεψε επί δύο χρόνια για να ετοιμάσει τη μελέτη για την αναβάθμιση του Σταδίου. 

Σε αυτό το σημείο όμως από κάτω ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, πρέπει να είπε (δεν ακούγεται στο video αλλά προφανώς προκύπτει από όσα λέει ο Π. Νίκας) ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν υποβλήθηκε ποτέ για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια, για λόγους σκοπιμοτήτων του Παναγιώτη Νίκα. 

Τότε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κάλεσε από το μικρότερο τον πρώην διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Βασίλη Τζαμουράνη, να παρέμβει, εφόσον άκουγε τη συνεδρίαση στο διαδίκτυο, για να πει αν υποβλήθηκε η όχι η μελέτη για την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου. Και ακολούθως ο περιφερειάρχης κ. Νίκας βρέθηκε εκτός εαυτού και εξαπέλυσε την επίθεση με μη πολιτικούς όρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ βρισκόταν μακριά από το μικρόφωνο ακούγονται καθαρά αυτά που λέει κατά του Πέτρου Τατούλη. 

Στ.Μ.