Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 11:21

Εκτός συνεδρίασης για τρίτη φορά το ζήτημα των πυρηνελαιουργείων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΥ 
Ούτε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 4 Νοέμβρη έχει μπει για συζήτηση το θέμα των πυρηνελαιουργείων, παρά την αποδοχή του σχετικού αιτήματος τόσο από τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα όσο και τον πρόεδρο του Σώματος, Μανώλη Σκαντζό. Η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο, διαμαρτύρεται και προειδοποιεί ότι εάν ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του Σώματος δεν διορθώσουν την ημερήσια διάταξη, ώστε να ενταχθεί το θέμα, τότε θα επιβάλουν οι ίδιες οι μειοψηφίες τη συζήτηση του θέματος…

Ο Θανάσης Πετράκος και ο Δημοσθένης Δρούγκας, σε επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη και το πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνουν: “Διαμαρτυρόμεθα εντόνως και ζητάμε να γίνει ορθή επανάληψη της πρόσκλησης για την συνεδρίαση του ΠεΣυΠ την Τετάρτη 4-11-2020 για να εντάξετε στην ημερήσια διάταξη το θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και των αποφάσεων του κ. Περιφερειάρχη. Το θέμα αυτό είναι υπερεπείγον λόγω της έναρξης της ελαιοσυγκομιδής.

Διαμαρτυρόμαστε διότι είναι η τρίτη φορά που παρά τη δέσμευση που έχει υπάρξει και από τον κ. Περιφερειάρχη και από εσάς, το θέμα δεν έρχεται για συζήτηση, ενώ βλέπουμε αποφάσεις του κ. Περιφερειάρχη για να δημιουργούνται εντυπώσεις και χωρίς να λύνουν το πρόβλημα, οι οποίες στο τέλος θα λειτουργήσουν εις βάρος των ελαιοπαραγωγών και της ελαιοπαραγωγής ιδιαίτερα στο νομό Μεσσηνίας και σε βάρος των ελαιοτριβέων.

Σας ενημερώνουμε πως αν δεν το πράξετε εσείς θα το θέσουμε να ληφθεί απόφαση στη συνεδρίαση και να συζητηθεί αμέσως μετά τον κορωνοϊό”.