Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 11:25

Γιατί αναβάλλεται συνέχεια το αίτημα αποκλεισμού του συμβούλου της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο;

ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ 
Αιχμές αφήνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, υποστηρίζοντας ότι για κάποιον λόγο, που δεν τον επισημαίνει ξεκάθαρα, αναβάλλεται μόνιμα η συζήτηση του αιτήματος αποκλεισμού του περιφερειακού συμβούλου που εκλέχτηκε με το συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Τζεμπετζή…

Ο Νίκος Γόντικας ζητά το συγκεκριμένο αίτημα, που έχει υποβληθεί και από άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, να είναι πρώτο στην ημερήσια διάταξη της ερχόμενης συνεδρίασης του Σώματος. 

Σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γόντικας σημειώνει συγκεκριμένα: “Αν και έχει περάσει ενάμιση μήνας και έχουν γίνει πέντε Συνεδριάσεις του  ΠΕΣΥ μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου, εντούτοις το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης και άλλων παρατάξεων, για την αποπομπή του εκπροσώπου της εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ και αποκλεισμό του από κάθε δραστηριότητα του Περιφερειακού συμβουλίου, δεν έχει ακόμα συζητηθεί!

Έχουν φροντίσει γι’ αυτό το προεδρείο και όχι μόνο, να μπαίνει δηλαδή στην ημερήσια διάταξη  και να μην συζητιέται, γιατί κάθε φορά «δεν προφταίνουν!». Ακόμα και όταν μετά από πρόταση,  μπαίνει να προταχθεί ως θέμα προερχόμενο από προηγούμενη συνεδρίαση, αποφεύγουν να τη θέσουν σε ψηφοφορία! Γιατί άραγε; Φοβούνται κάτι; Ή μήπως η Περιφερειακή Διοίκηση έχει ανάγκη από ψήφους κομμάτων και χώρων που εκλέχτηκαν με ρατσιστικό και μισαλλόδοξο τρόπο;

Νοιώθουν περήφανοι φαίνεται τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ που είναι στις παρατάξεις Νίκα, Τατούλη, Μπουντρούκα  για τη στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  στο όργιο αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών, που συμβολικά και τηρώντας όλα τα μέτρα γιόρτασαν το Πολυτεχνείο, τη ίδια στιγμή που υποκριτικά μετέφερε χιλιάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας σε συνθήκες συνωστισμού..

Καλούμε τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ στην πρώτη συνεδρίαση να το  θέσει ως 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη  και ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του”.